Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Çorum’da Halk Otobüsünde Epilepsi Nöbeti Geçiren Yolcu, Hızla Hastaneye Ulaştırıldı

    Çorum’da halk otobüsünde epilepsi nöbeti geçiren bir yolcu yere yığıldı. Şoför Hayrettin Yıldırım, güzergahı değiştirip yolcularla birlikte hastaneye hızla ulaştırdı. Olay, otobüsün güvenlik kameralarına yansıdı. Yıldırım, bu durumun bir vatandaşlık görevi olduğunu belirtti.

    Çorum'da halk otobüsünde epilepsi nöbeti geçiren bir yolcu yere yığıldı.

    **Çorum’da Epilepsi Nöbeti Geçiren Yolcuya Hızlı Müdahale**

    Çorum’da halk otobüsünde bir vatandaş, epilepsi krizi geçirerek yere yığıldı. Olayı anında fark eden otobüs şoförü, güzergahını değiştirerek hastayı en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırmayı başardı.

    **Olayın Gerçekleşme Anı**

    Geçtiğimiz gün öğle saatlerinde Çorum’un Sanayi-Buhara hattında bu talihsiz olay meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, halk otobüsünde seyahat eden epilepsi hastası bir kişi, aniden fenalaşarak yere düştü. Sürücü Hayrettin Yıldırım, bu durumu görür görmez, yolculardan yardım talep etti. Diğer yolcular, krizdeki vatandaşa destek olurken, Yıldırım hastaneye daha hızlı ulaşabilmek için güzergahını değiştirdi. Hastanın, il merkezindeki özel bir hastaneye ulaştırılmasıyla sağlık ekipleri duruma müdahale etti.

    **Güvenlik Kameralarındaki Anlar**

    Yolcunun fenalaşma anı, otobüsün güvenlik kameralarına yansıdı. Çekilen görüntülerde, vatandaşın birden yere düştüğü ve sürücünün o an yolculardan yardım talep ettiği görülüyor. Diğer yolcular, acil duruma anında müdahale ederken, sürücü de aracı hızla hastaneye doğru yönlendiriyor.

    **”Bir Vatandaşlık Görevi”**

    Yaşanan olay hakkında bilgiler veren şoför Hayrettin Yıldırım, “Dün öğle saatlerinde 8A-Sanayi-Buhara-İkbal hattında çalışırken bir yolcunun fenalaştığını anladım. Epilepsi nöbeti geçirdiğini fark edince, aracı güvenli bir yere çekerek durdum ve yolcularla birlikte hemen müdahaleye başladık. Yolcunun yere yığıldığını görünce, en yakın özel hastaneye doğru yola çıktık. Hastanedeki sağlık ekipleri, duruma hızla müdahale etti. Bu tür olaylar, bizim için gerçekten bir vatandaşlık görevidir. Diğer şoför arkadaşlarımın da benzeri durumlara duyarlı olmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.