Çorum’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı Hazırlıkları Sürüyor
Bu hafta sonu, Çorum’da binlerce öğrenci Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılarak büyük bir sınav sürecine adım atacak.
Sınav Süresince Sessizlik ve Dikkat Çağrısı
Çorum İl Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, sınavın sakin ve huzurlu bir atmosferde geçmesi için 21-22 Haziran tarihlerinde kentte gürültü önlemlerine dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi. Bu bağlamda, vatandaşların sınav günlerinde sessizliğe özen göstermeleri istenildi.
Kurul, sınav öncesinde adaylara önemli hatırlatmalarda bulundu. Öğrencilerin, fotoğraflı geçerli kimlik belgelerine ve sınav giriş belgelerine sahip olmadan sınav binalarına alınmayacakları belirtildi. Bunun yanı sıra, sınav sabahı yaşanabilecek trafik sıkışıklığına karşı, adayların mümkün olan en erken saatte sınav merkezlerinde bulunmaları gerektiği bildirildi.
Nüfus İşlemleri İçin Saatler Belirlendi
Ayrıca, kimlik belgelerinin kaybı veya yenilenmesi için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nün 21 Haziran Cumartesi günü 07.00-17.00, 22 Haziran Pazar günü ise 07.00-15.30 saatleri arasında hizmet vereceği açıklandı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı çerçevesinde, Çorum’da Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 15 bin 45, Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) 10 bin 167 ve Yabancı Dil Testi’ne (YDT) ise 914 adayın katılacağı ifade edildi.
Toplantıya Önemli İsimler Katıldı
Toplantıya, Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Naim Çetinkaya, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hacı Dede, İl Sınav Koordinatör Yardımcısı Faruk Yüksek ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Kutluhan Cüce de katıldı.
Çorum’daki adaylara başarılar dileriz ve sınav günlerinde dikkatli olmalarını öneririz.