Çiğli Belediyesi’nde İşten Çıkarılan 17 Kadın İşçi, Hakları İçin Ankara’ya Yürüyüşe Geçti

Çiğli Belediyesi’nden bir yıl önce işten çıkarılan 17 kadın işçi, Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne yürüyüş başlatarak haklarını talep ediyor. Hale Ören Özdinçer, adaletsizliğe karşı verdikleri mücadelenin, tüm güvencesiz emekçilere yönelik olduğunu vurguladı.

Çiğli Belediyesi’nden bir yıl önce işten çıkarılan 17 kadın işçi,

Çiğli Belediyesi tarafından bir yıl önce işten çıkarılan 17 kadın işçi, haklarını talep etmek üzere Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne yürüyüş başlattı. İzmir’in Çiğli ilçesindeki belediyede, iddiaya göre, hiçbir hukuki ve ahlaki neden gösterilmeden işten çıkarılan bu kadınlar, bugün belediye önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. “İşimizi geri istiyoruz” ve “Bize ekmek yoksa sizde huzur yok” gibi sloganlar atarak taleplerini dile getiren işçiler, daha sonra Ankara’ya doğru yola çıktı. Hale Ören Özdinçer, olayları şöyle yorumladı: “İzmir Çiğli Belediyesi’nde çalışırken, bir gerekçe gösterilmeden ekmeğimizden olduk. Tam 11 aydır hem işimizi hem de onurumuzu geri istemek için direniş gösteriyoruz. Bugün, emeği ve adaleti hiçe sayanlara karşı haklarımızı aramak için Çiğli’den Ankara’ya yürüyüşümüzü başlatıyoruz.”

Özdinçer, ayrıca, sendikaların sessiz kalmasına vurgu yaparak, “Bizi işten atanlar bizi susturmak istedi ama biz buradayız. Artık sesimizi tüm ülkeye duyurmakta kararlıyız. Bu yürüyüş sadece bizim değil, güvencesizliğe, ayrımcılığa maruz kalan tüm emekçilerin, özellikle kadınların yürüyüşüdür. CHP yönetimindeki bu belediyedeki adaletsizliğin sorumlusu kimse, sesimizi duymak zorundadır. Bizim hiçbir ayrıcalık veya lütuf talebimiz yok; sadece hak edilen işimizin ve hakkımızın geri verilmesini istiyoruz. Buradan tüm kamuoyuna, kadın gruplarına ve emek/demokrasi odaklarına çağrıda bulunuyoruz. İşimizi geri alana ve bu haksızlık son bulana kadar durmayacağız. Adalet, ekmek ve özgürlük için yürüyoruz” ifadelerini kullandı.