Kastamonu’da Dev Kaya Yolu Kapattı
Kastamonu’nun Cide ilçesinde, düşen büyük bir kaya, iki şehir arasındaki bağlantıyı sağlayan güzergahı geçici olarak kapattı.
Olay, Cide-Bartın karayolu üzerindeki Kalafat bölgesinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Bartın-Kastamonu güzergahında daha önce yaşanan heyelan tehlikesi sonrası düzenlenen çalışmalarda, bir kaya parçası dağdan yuvarlanarak yola düştü. Neyse ki, kayanın düştüğü noktada herhangi bir aracın bulunmaması, olası bir kazayı engelledi. Böylece yol, kısa bir süreliğine ulaşıma kapalı kaldı.
Güvenlik Önlemleri Alındı
Olayın ardından, çevrede güvenlik sağlamak amacıyla Karayolları ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Daha sonra, kayayı yoldan kaldırmak için onarım yapan firmanın iş makinesi devreye girdi. Kayanın kaldırılmasının ardından, güzergah yeniden trafiğe açıldı.
Bu olay, bölgedeki yol çalışmaları sırasında dikkat edilmesi gereken tehlikeleri bir kez daha gözler önüne serdi.

