CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı İçin Ön Seçim, Atakum’da Coşkulu Bir Katılımla Gerçekleşti

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı belirleme ön seçimi Samsun’un Atakum ilçesinde yoğun katılımla yapıldı. Ekrem İmamoğlu’na destek büyümesi dikkat çekerken, CHP yetkilileri adalet ve demokrasi vurgusu yaptı. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, dayanışma için vatandaşları çağırdı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı belirleme ön seçimi Samsun'un Atakum ilçesinde yoğun

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı belirleme ön seçimi, Samsun’un Atakum ilçesinde büyük bir katılımla gerçekleşti.

Atakum Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan seçimde, yalnızca bir listenin bulunduğu ortamda, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu’na destek verildi. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, bu anın tarihi bir dayanışma örneği olduğunu vurgularken, “Bugün, Ekrem Başkanımızın kanun dışı bir şekilde tutuklanmasının ardından, halkımız iradesine sahip çıkıyor. İnsanlar demokrasiye olan inançlarıyla sandıklara akın ediyor. Sadece Atakum ve Samsun’da değil, Türkiye genelinde büyük bir ilgi var. Dayanışma sandıkları dolup taşmakta. Ekibimiz ekstra 15 bin oy pusulası bastı. Ülke genelindeki bu tablo nedeniyle, genel merkezimiz oy kullanma süresini 19:00’a kadar uzattı. Destek olmak isteyen tüm vatandaşlarımızı dayanışma sandıklarına davet ediyoruz. Birlikte başaracağız. Kurtuluş tek başına yok; ya hep birlikte, ya da hiç” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Özkan Tice, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak amacıyla geldiği Samsun’dan herkese selam gönderiyorum. Öncelikle analarımızın ve büyüklerimizin dualarıyla her türlü zorluğu aşacağımıza inanıyoruz, milletimizi mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, ön seçime olan yüksek ilgiye dikkat çekerek, “Ekrem Başkanımıza karşı verilen tutuklama kararının ardından, yalnızca üyelerimizden değil, özellikle vatandaşlardan olağanüstü bir ilgi var. Adalet duygusunu ve vatan sevgisini kalbinde taşıyan, çocuklarının geleceğini düşünen herkesi, demokrasiye sahip çıkmak amacıyla dayanışma sandıklarımıza oy vermeye davet ediyorum” diye konuştu.