Cezayir'de Orman Yangınları Alarm Veriyor

Cezayir Sivil Savunma Kurumu, ülkenin 6 farklı bölgesinde son 24 saatte 72 orman yangını çıktığını ve ekiplerin müdahalesi doğrultusunda yangınlardan 64'ünün söndürüldüğünü açıkladı. Yangınların kontrol altına alınması için çok sayıda personel ve araç-gerecin bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

Yangınların Yaygın Olduğu Bölgeler

Cezayir'de El Tarf, Jijel, Batna, Tebessa, Konstantin ve Setif bölgelerinde meydana gelen 72 orman yangınından 64'ü söndürüldü. 8 yangına yönelik çalışmalar ise sürüyor. Cezayir Sivil Savunma Kurumu'ndan yapılan açıklamada, hala aktif olan yangınların ağırlıklı olarak Jijel vilayetinde yoğunlaştığı ve ekiplerin burada 2 yangına müdahaleyi sürdürdüğü bildirildi.

Evler Tehlikede

Ouled Yahia Khadrouche Belediyesi'ne bağlı Sidi Muhammed bölgesinde çıkan yangının, kuvvetli rüzgarın etkisiyle yayıldığı ve yangın bölgesinin yakınında çok sayıda ev bulunduğu ifade edildi. Sivil Savunma Kurumu, tedbir amacıyla bazı ailelerin tahliye edildiğini, yangının hala devam ettiğini ve söndürme çalışmalarının yoğun personel ve araç-gereç desteğiyle sürdürüldüğünü açıkladı.

Öncelik Güvenlikte

Ekiplerin sahadaki müdahalelerine devam ettiği belirtilen açıklamada, önceliğin vatandaşların, evlerin ve altyapının korunması ile yangınların yayılmasının önlenmesine verildiği bildirildi.

Kaynak: AJANS