Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cevdet Akay, Yenice’nin Ulaşım Sorunlarını TBMM’de Gündeme Getirdi

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Genel Kurulu’nda Yenice ilçesinin yol sorunlarına dikkat çekti. 22 yıldır ihmal edilen yolların acilen yapılması gerektiğini vurgulayan Akay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrı yaptı.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Genel Kurulu'nda Yenice ilçesinin

**CHP’li Cevdet Akay, Yenice’deki Ulaşım Problemlerini TBMM’de Gündeme Taşıdı**

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Cevdet Akay, Yenice ilçesindeki ulaşım sıkıntılarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda ele aldı.

**Yıllardır İhmal Edilen Yollar**

Genel Kurul’da gerçekleştirdiği konuşmada, Yenice-Karabük yolu ile Yenice-Yortan-Hasankadı ve Yenice-Gökçebey yollarının yıllardır göz ardı edildiğini ifade eden Akay, bu yolların ivedilikle yapılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Akay, Yenice’deki yol sorunlarının çözüme kavuşturulmadığını 22 yıl boyunca sürdürdüklerinin altını çizerken, “Bu yollar, ağır tonajlı tırların ve tomruk yüklü kamyonların geçişine uygun değildir. 22 yıldır göz ardı ettiğiniz yeşil Yenice’mizin yollarını acilen yapmalısınız.” şeklinde konuştu.

**D-30 Kara Yolundaki Çalışmalar**

Yenice ile Karabük’ü bağlayan D-30 kara yolunun 2000’li yıllarda açıldığını belirten Akay, bu tek şeritli yolun 32 kilometrelik kısmında tespit edilen herhangi bir iyileştirme çalışmasının olmadığını kaydetti.

Yolların bölge trafiği açısından kritik önem taşıdığını vurgulayan Akay, şöyle devam etti: “Yenice ile Karabük yolu, artık bölge trafiğini kaldırmıyor. Her yıl bu güzergahta onlarca ölümlü kaza meydana geliyor. Yenice-Yortan-Hasankadı ve Yenice-Gökçebey yolları da benzer sorunlarla karşı karşıya.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na seslenerek, “Yenice, Karabük’ün üvey evladı değildir. Karabük-Yenice yolunu yenileyin ve Yenice-Yortan-Hasankadı ile Karabük-Yenice-Gökçebey yollarını duble yol haline getirin.” şeklinde çağrıda bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı