Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Çeşme’de 16 Eylül İlkokulu Mezunları Duygusal Pilav Günü Etkinliğinde Bir Araya Geldi

    İzmir’in Çeşme ilçesindeki 16 Eylül İlkokulu’nun mezunları, 92 yıl sonra ilk kez geleneksel pilav gününde buluştu. Yıkılan okulun yerine yeniden inşa edileceği müjdesi, mezunlarda duygusal anlar yaşattı. Etkinliğe Şahan Çöker ve Ahmet Peker gibi önemli isimler katıldı.

    İzmir'in Çeşme ilçesindeki 16 Eylül İlkokulu'nun mezunları, 92 yıl sonra

    Çeşme’de 16 Eylül İlkokulu Mezunları İlk Defa Bir Araya Geldi

    İzmir’in Çeşme ilçesinde yer alan 92 yıllık geçmişe sahip 16 Eylül İlkokulu, bu yıl ilk kez düzenlenen geleneksel pilav günü etkinliği ile eski mezunlarını buluşturdu. Mezunların bir araya gelmesi, duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

    Okulun Tarihçesi ve Yeniden İnşa Süreci

    1932-1933 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçen 16 Eylül İlkokulu, 2020’de meydana gelen İzmir depreminde büyük hasar alarak yıkıldı. Okulun, eski alanında iki tek katlı bina olarak yeniden inşa edilmesi bekleniyor ve mezunlar, uzun bir aradan sonra bu etkinlikte tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

    Yıkım nedeniyle eğitimine Mehmet Akpınar Ortaokulu’nda devam eden 16 Eylül İlkokulu’nun pilav günü, orada gerçekleştirildi. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Şube Müdürü Murat Temelli, hayırsever iş insanı Mehmet Akpınar, okul müdürleri, öğretmenler ve eski mezunlar katılım sağladı.

    Eski Mezunların Fotoğraf Heyecanı

    Katılımcılar, etkinlik için özel olarak hazırlanan afişteki fotoğraflarda kendilerini aradı ve bulduklarında büyük bir heyecan yaşadı. 2005 yılında okul müdürlüğü görevinden emekli olan Ahmet Peker, burada yaptığı konuşmada, görev süresince yüzyüze geldiği pek çok öğrenciyi hayata hazırlamaktan duyduğu gururu dile getirdi. Yıkılan okulun aynı noktada yeniden inşa edileceğini öğrenince büyük bir sevinç yaşadığını belirten Peker, velilere önemli bir çağrıda bulundu: “Çocuklarımızı okula yolluyoruz, ancak sadece öğretmenlerin değil, biz velilerin de büyük sorumlulukları mevcut. Eğitim sürecinde desteğiniz çok önemli. Öğretmenlerimize her daim yardımcı olalım çünkü çocuklarımızın geleceği hepimizin ellerinde.”

    Etkinlikte Eğlence ve İkramlar

    Etkinlik, Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu orkestra ile renklendi. Katılımcılar, çeşitli yarışmalarla eğlenirken, pilav, ayran ve lokma gibi ikramlarla ağırlandı.

    Bu etkinliğin her yıl düzenlenmesi ve mezunlar ile öğrencileri bir araya getirmesi amaçlanıyor.