Yeni Güneş Enerji Santralleri ile Sürdürülebilir Enerji Tüketimi
Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır ve Eti Alüminyum, yenilebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Şirketler, toplamda 135 MW kurulu güce sahip iki yeni güneş enerji santrali inşa ederek, üretim süreçlerinde elektrik tüketimlerini daha sürdürülebilir bir şekilde karşılamayı hedefliyor. İki şirket, bu projeler için yaklaşık 120 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirirken, bunun 64.5 milyon dolarlık kısmı “Karbon Azaltımı Komple Yatırım Kredisi” ile finanse edildi.
Güneş Enerjisi Yatırımlarıyla Yetkililik Artıyor
Eti Bakır, Mardin’in Mazıdağı bölgesinde halihazırda kurulu olan 52 MW güç kapasitesine sahip güneş enerjisi santralinin yanı sıra, Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde de 45 MW gücünde yeni bir güneş enerjisi projesini hayata geçirmek için çalışmaları sürdürüyor. Eti Alüminyum ise Gaziantep’in Araban ilçesinde, toplam kapasitesi 160 MW olan dört santrali ile birlikte 90 MW kapasiteli yeni bir güneş enerjisi santrali kuruyor.
Yapılan bu projelerin toplam gücü 135 MW’ı bulurken, yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanacak bu yatırımların şirketlere uzun vadeli çevresel faydalar sağlayacağı belirtildi. Uzmanlar, sürdürülebilirlik raporlarında bu yatırımların enerji verimliliği ile karbon salınımını azaltıcı etkilerini ortaya koyuyor. Ayrıca, sağlanan kredi ile gerçekleştirilecek karbon emisyon azaltma taahhütleri, proje süresince geçerli olacak.
Sıfır Karbon Hedefinde Önemli Bir Adım
Cengiz Holding Enerji Grup Başkanı Ahmet Cengiz, bu yatırımların sadece şirketin enerji ihtiyacını karşılamadığını, aynı zamanda karbon ayak izinin küçültülmesi ve sürdürülebilir hedeflere ulaşma açısından kritik bir adım olduğunu ifade etti. Cengiz, “Yenilenebilir enerji yatırımlarına 10 yıldan fazla bir süredir odaklanıyoruz. Geleceğin ekonomik kalkınmasının sürdürülebilirlikle birlikte ilerlemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu yeni güneş enerji santrali yatırımları ile sıfır karbon hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk” dedi.
CENGİZ HOLDİNG GRUP ŞİRKETLERİ ETİ BAKIR VE ETİ ALÜMİNYUM, TOPLAM 135 MW KURULU GÜCE SAHİP İKİ YENİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ YATIRIMLARIYLA ÜRETİM SÜRECİNDEKİ ELEKTRİK TÜKETİMLERİNİ YENİLEBİLİR KAYNAKLARDAN KARŞILAMAYA DEVAM EDİYOR.
CENGİZ HOLDİNG ENERJİ GRUP BAŞKANI AHMET CENGİZ
BOLU’NUN YENİÇAĞA İLÇESİNDE D-100 KARA YOLUNDA OTOMOBİLİN TIRIN DORSESİNE ÇARPMASI SONUCU 1 KİŞİ YARALANDI.
BOLU’NUN YENİÇAĞA İLÇESİNDE D-100 KARA YOLUNDA OTOMOBİLİN TIRIN DORSESİNE ÇARPMASI SONUCU 1 KİŞİ YARALANDI.
BOLU’NUN YENİÇAĞA İLÇESİNDE D-100 KARA YOLUNDA OTOMOBİLİN TIRIN DORSESİNE ÇARPMASI SONUCU 1 KİŞİ YARALANDI.
BOLU’NUN YENİÇAĞA İLÇESİNDE D-100 KARA YOLUNDA OTOMOBİLİN TIRIN DORSESİNE ÇARPMASI SONUCU 1 KİŞİ YARALANDI.