Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Cemal Kemal Balkar’dan Zaharova’nın Açıklamalarına Sert Tepki: “Bu İfadeler Türk-Rus İlişkilerine Zarar Veriyor”

    Cemal Kemal Balkar, ASALA’nın şehit ettiği amcası Büyükelçi Galip Balkar’ın anısına, Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova’nın sözde Ermeni soykırımı açıklamalarına tepki gösterdi. Moskova, “Türkiye dostumuz” yanıtıyla ortak hareket ettiklerini vurguladı.

    Cemal Kemal Balkar, ASALA'nın şehit ettiği amcası Büyükelçi Galip Balkar’ın

    Galip Balkar’ın Yeğeni’nden Rusya’ya Tepki

    ASALA tarafından 1983 yılında katledilen Türk Büyükelçi Galip Balkar’ın yeğeni Cemal Kemal Balkar, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova’nın Ermeni soykırımı iddialarına yönelik açıklamalarına karşı Kremlin’e bir yazı sundu. Moskova’dan gelen yanıt ise dikkat çekti: “Türkiye bizim dostumuz.”

    Paşinyan’ın Açıklamaları Tartışmalara Neden Oldu

    Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın meclisteki konuşmasında, Sovyet dönemi istihbarat örgütü KGB’nin Türkler ile Ermeniler arasındaki düşmanlıkları körüklediği yönündeki sözleri yeni bir tartışma ortamı oluşturdu. Paşinyan’ın bu ifadelerine yanıt veren Zaharova, Türkleri hedef alan “tarihsel olarak cahilce” açıklamalar yaptı.

    Cemal Kemal Balkar’dan Önlem Çağrısı

    Zaharova’nın açıklamalarının ardından harekete geçen Cemal Kemal Balkar, bu sözlerin yanlış ve Türk-Rus ilişkilerine zarar verici olduğunu belirterek Kremlin’e bir mektup gönderdi. Balkar, Zaharova’nın açıklamalarını eleştirerek, “Bu tür sözler ticari ve diplomatik ilişkilerimize de zarar verebilir” ifadelerini kullandı.

    Mesajında Türkiye-Rusya İlişkilerine Dikkat Çekti

    Balkar, Kremlin’e hitaben “Zaharova, Ermenilere soykırım yapıldığını iddia etti. Bu açıklamalar hem tarihsel açıdan doğru değil hem de Türk-Rus ilişkilerini olumsuz etkileyebilir” dedi. Ayrıca, mektubunda Rusya’nın bu yanlış anlamaları gidermesini ve ilişkilerin daha sağlıklı bir zeminde gelişmesi için özen göstermesi gerektiğini belirtti.

    Rusya’dan Gelen Yanıt ve Dostluk Vurgusu

    Cemal Kemal Balkar, Kremlin ve Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen yanıtla ilgili “Hassasiyetlerimizi anladıklarını belirttiler. Türkiye ile Trans-Kafkasya’da ortak hareket ediyoruz ve Türkiye bizim dostumuz” şeklinde bir mesaj aldığını ifade etti. Balkar, Türklerin Ermeni soykırımı yapmadığını belirten tarihçilerin görüşlerini destekleyerek, bu tür söylemlerin resmi bir görüş olmadığını, sadece sözcünün şahsi görüşü olduğunu dile getirdi.

    Rusya’nın etkili yanıtı, iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlıklı devam etmesi adına umut verici bir adım olarak değerlendirildi.