Çekmeköy’de Trajik Olay: 10 Yaşındaki Çocuk Demir Kapının Altında Kaldı
Çekmeköy’de meydana gelen feci olayda, apartman bahçesindeki parkta oyun oynayan 10 yaşındaki Eymen Budak, üzerine devrilen demir kapının altında kalarak ağır yaralandı. Küçük çocuk, hastaneye kaldırılmasına rağmen tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi. Yapılan iddialara göre, söz konusu kapının uzun süre arızalı olduğu öğrenildi. Talihsiz olayın ardından kapının iple bağlanarak kullanılmaya devam edildiği dikkat çekti.
Olay, 14 Temmuz Pazar akşam saatlerinde Çekmeköy Aydınlar Mahallesi’nde yaşandı. Annesi ve babası ayrı olan 10 yaşındaki Eymen Budak, babasının yanına geldiği iki haftalık dönem içinde apartman bahçesindeki parka gitmek üzere evden çıktı. O oynarken, parkın girişinde yer alan demir kapı aniden yerinden çıkıp üzerine devrildi.
Hemen durumu fark eden çevredeki vatandaşlar, olayın ciddiyetini anlayarak sağlık ekiplerine haber verdi. Çevredekilerin yardımıyla kapının altından çıkarılan Eymen, Sancaktepe Şehit Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen küçük çocuk kurtarılamadı. Eymen’in cenazesi ise otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.
Olayın Ardındaki Gerçekler ve İnceleme Süreci
Eymen Budak’ın başına gelen talihsiz olayın ardından, demir kapının uzun bir süre arızalı olduğu ve buna rağmen olaydan sonra iple bağlanarak kullanılmaya devam edildiği iddiaları gündeme geldi. Olayla ilgili detaylı bir inceleme başlatan polis ekipleri, yaşanan süreci araştırıyor.
Eymen Budak’ın dedesi Gıyaseddin Budak, olay sonrası yaşanan acıyı dile getirerek, “Erzurum’daydık. Bizim için bir haber geldi, çocuğun üstüne kapı düştü, ardından da vefat ettiği bilgisini aldık. Cenazesine yetişebildik. Kapının bazen bir-iki gün açık kalması ve kimsenin müdahale etmemesi üzücü. Kapı düştükten sonra ip bağlamışlar. Öncelikle bu kapıyı düzgün yapan bir kaynakçı olsaydı, destek yapsaydı, bu talihsiz olay yaşanmazdı” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı