Çaycuma’da Doğa Sporları Tutkunları İçin 55 Kilometrelik Ultra Trail Maratonu Hazırlığı Başladı

Çaycuma, doğa tutkunları için 55 kilometre uzunluğunda bir ultra trail dağ maratonuna ev sahipliği yapacak. Kaymakam Adem Kaya’nın başkanlık ettiği toplantıda maratonun rotası ve güvenlik detayları üzerindeki planlamalar yapıldı.

Çaycuma, doğa tutkunları için 55 kilometre uzunluğunda bir ultra trail

Çaycuma, doğa ve macera meraklıları için heyecan verici bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İlçede planlanan ve toplam uzunluğu 55 kilometreyi bulan ultra trail dağ maratonu için ilk hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakam Adem Kaya’nın liderliğinde yapılan bu toplantıya, Kaymakamlık Proje Ofisi Sorumlusu Vedat Semerci, organizasyon şirketi temsilcisi Sinan Osma ile birlikte ilgili şirketlerin yetkilileri Mertcan ve Hasan Başköy de katılım gösterdi.

Toplantıda maraton rotası, güvenlik tedbirleri ve organizasyonla ilgili süreçler ayrıntılı bir şekilde değerlendirildi. Doğa ile iç içe eşsiz bir deneyim sunması beklenen ultra trail maratonu, Filyos Vadisi ve çevresindeki doğal güzelliklerin arasında koşulacak. Bu bağlamda, heyet üyeleri, Tios Antik Kenti’ni ziyaret ederek, Antik Tios Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım’dan parkur güzergahları hakkında bilgi aldı.