Çaycuma, 2025 YKS İçin Resmi Sınav Merkezi Oldu

Çaycuma, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı için resmi sınav merkezi oldu. AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve yerel yöneticilerin çabalarıyla, öğrenciler artık merkeze gitmeden sınavlarını kendi ilçelerinde yapabilecek.

Çaycuma, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı için resmi sınav merkezi oldu.

Çaycuma, Zonguldak’ın bir ilçesi olarak 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için resmi sınav merkezi ilan edildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Kaymakam Adem Kaya ve Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çabaları sonucunda ilçenin “672” kodu ile sınav merkezi statüsüne sahip olduğu duyuruldu.
Bu yeni durum, Çaycuma ve çevresindeki ilçelerde ikamet eden üniversite adayları için büyük bir kolaylık sunuyor. Artık öğrenciler, Zonguldak merkezine gitmeye gerek kalmadan kendi ilçelerinde sınavlarına girebilecekler. Böylece, sınav günü sabah erken saatlerde yola çıkmanın yanı sıra ulaşım ve konaklama sorunlarıyla da yüzleşmeyecek, daha huzurlu bir ortamda sınavlarını gerçekleştirebilecekler.