Casperlar Suç Örgütüne Operasyon: 9 Polis ve Adliye Personeline Gözaltı Talimatı
İstanbul’da organize suç örgütlerine yönelik yürütülen soruşturmada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, kamu görevlilerinin suç örgütüne bilgi sızdırdığı iddiasıyla geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında aralarında polis memurlarının da bulunduğu 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Suç Örgütü Çok Sayıda Suça Karıştı
Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada, liderliğini İsmail Atız’ın yaptığı ve kamuoyunda “Casperlar” olarak bilinen suç örgütünün faaliyetleri mercek altına alındı. Bahçelievler başta olmak üzere Küçükçekmece ve Bağcılar ilçelerinde etkin olduğu belirlenen örgütün; yağma, kasten yaralama, tehdit, uyuşturucu ticareti, fuhuş ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi birçok suça karıştığı tespit edildi.
Örgüte Bilgi Sızdırıldığı Ortaya Çıktı
Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında örgüt üyelerinin bazı kamu görevlileriyle bağlantı kurduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde, örgüt adına suç ve arama kayıtlarına ilişkin sorgulamaların resmi sistemler üzerinden yaptırıldığı, bazı kamu görevlilerinin örgütle menfaat ilişkisi içerisinde olduğu iddia edildi.
Yetkililer, bu yöntemle örgütün operasyonlardan önceden haberdar olduğu ve güvenlik birimlerinin çalışmalarını takip edebildiği şüphesi üzerinde duruyor.
17 Şüpheli Hakkında Gözaltı Kararı
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Operasyon kapsamında:
-
9 polis memuru
-
1 zabıt katibi
-
1 gümrük muhafaza memuru
-
1 görevini terk etmiş polis memuru
olmak üzere toplam 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Şüphelilerin adreslerinde arama ve gözaltı işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
Soruşturmanın genişletilerek sürdürüldüğü ve yeni gözaltıların gündeme gelebileceği belirtiliyor.