Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, 114 Gönüllü ile Saha Çalışmalarına Başladı

    Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, 114 gönüllü ile suç önleme ve topluma kazandırma sürecinde saha çalışmalarına başladı. Gönüllüler, ceza infaz kurumlarını ziyaret ederek mesleki deneyim edinirken, eğitim faaliyetleriyle sistemin etkinliğine katkıda bulunacak.

    Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, 114 gönüllü ile suç önleme ve

    Çarşamba’da Gönüllü Destekle Denetimli Serbestlik Uygulamaları Başladı

    Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, gönüllülük prensibi çerçevesinde 114 gönüllü ile saha çalışmalarına start verdi.

    Bu gönüllülerin çabaları, yükümlülerin suç işleme olasılıklarını azaltma ve topluma yeniden entegrasyon süreçlerinde önemli bir rol oynayarak denetimli serbestlik sisteminin etkinliğine katkı sağlamayı hedefliyor. Gönüllüler, müdürlükteki 1 aylık oryantasyon eğitimlerini tamamlayarak sahada çalışmalarına başladı.

    Eğitim ve Gözlem Süreçleri Yapıldı

    Gönüllülerin mesleki bilgi ve deneyimlerini artırmak amacıyla, ceza infaz kurumları ile iş birliği içinde yerinde gözlem fırsatları sunuldu. Bu bağlamda, Çarşamba Kadın Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları’na ziyaret gerçekleşti. Ziyaret sırasında, Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürü Habil Kanoğlu ve gönüllülük faaliyetleriyle ilgili koordinasyondan sorumlu denetimli serbestlik uzmanı da katıldı. Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Hüseyin Özdağ ve Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Dursun Ali Ceryan, gönüllülere kurumların işleyişi hakkında detaylı bilgiler sundu.

    Çeşitli Uzmanlık Alanlarından Gönüllüler Katılıyor

    Danışman gönüllü kadrosu arasında; OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Doç. Dr. Kemal Özcan, Arş. Gör. Dr. Elif Güzide Emirza, Öğr. Gör. Onur Şen ve birçok akademisyen yer alıyor. Ayrıca, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ünal, Öğr. Gör. Dr. Uğur Kaçmaz, Öğr. Üyesi Gökhan Yanar, OMÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Alaattin Altın, Samsun Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hacer Çetinkaya Çelebi ve Samsun Yeşilay Başkanı Emre Güneş ile birlikte mühendislik, hukuk, psikoloji, sosyoloji, sosyal hizmetler ve eğitim gibi değişik alanlardan uzman gönüllüler de yer almaktadır.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı