Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çankırı’dan Suriye’ye dönüş yapan sığınmacı sayısı 79’a ulaştı

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Suriye’deki rejim değişikliği sonrası 79 Suriyeli sığınmacının geri döndüğünü belirtti. Şu anda ilde 4 bin 150 yabancı uyruklu bulunurken, düzensiz göçle mücadele için sıkı denetimlerin sürdüğünü ifade etti.

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Suriye'deki rejim değişikliği sonrası 79

Çankırı’da Suriyeli Sığınmacılar Üzerine Önemli Açıklamalar

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, son zamanlarda Suriye’de yaşanan rejim değişikliği sonrasında ildeki Suriyeli sığınmacılar hakkında güncel veriler paylaştı. Toplantıda, Çankırı’da ikamet eden 468 Suriyeli sığınmacıdan 79’unun ülkelerine geri döndüğünü açıkladı.

Göçle Mücadelede Kararlılık

Vali Taşolar, düzenlenen asayiş değerlendirme toplantısında sığınmacılara ilişkin bilgileri sunarken, mobil bir Göç Noktası’nın kurulduğunu belirtti. Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Göç İdaresi İl Müdürlüğü’nün iş birliği içerisinde sürekli göçmen kaçakçılığına karşı çaba gösterdiğini vurguladı. Kimlik kontrollerinin gerçekleştirildiği süreçte 2,654 yabancının denetlendiğini ve bu kontrollerde 17 düzensiz göçmenin tespit edildiğini ifade etti.

Çankırı’nın Suriyeli Sığınmacıları

Vali Taşolar, Çankırı’da yasal olarak kalma hakkına sahip 4,150 yabancı uyruklu vatandaş bulunduğunu açıklarken, bunların 468’inin Suriyeli olduğunu dile getirdi. Geri dönüş yapan 79 kişi için teşvik edici çalışmaların süreceğini belirten Vali, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile Suriyelileri onurlu ve güvenli bir şekilde geri göndermeye devam edeceğiz. Bu bağlamda, Mobil Göç Noktası’mız ve uygulamamız mevcut. Emniyet ve Jandarma birimleri ile koordineli bir şekilde bu çalışmaları yürütüyoruz. Düzensiz göç ile mücadelede Türkiye genelinde çok önemli adımlar atılmıştır. Denetimler sıkı bir şekilde D100 Karayolu üzerinde devam edecektir.” şeklinde konuştu.