Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Çankırı’da Muhtar Seçimi İçin Oy Kullanma Süreci Başladı

    Çankırı’da, Dursun Metin’in vefatı sonrası Buğdaypazarı Mahallesi’nde muhtarlık seçimi yapıldı. Ayrıca, Ilgaz ilçesindeki Çeltikbaşı ve Kese köylerinde de itirazlar üzerine yeniden seçim gerçekleştirildi. Vatandaşlar oylarını kullanarak yeni muhtarlarını belirledi.

    Çankırı'da, Dursun Metin'in vefatı sonrası Buğdaypazarı Mahallesi’nde muhtarlık seçimi yapıldı.

    Çankırı’da Mahalle ve Köylerde Muhtar Seçimleri Gerçekleştirildi

    Çankırı’da, bir mahallede ve iki köyde yeni muhtarların belirlenmesi için oy verme işlemi gerçekleştirildi.

    Eski Muhtarın Vefatı Üzerine Yeniden Seçim Süreci Başlatıldı

    Son yerel seçimlerde Çankırı’nın Merkez ilçesindeki Buğdaypazarı Mahallesi’nin muhtarı olarak seçilen Dursun Metin, görevine başladıktan kısa bir süre sonra sağlık sorunları nedeni ile yaşamını yitirdi. Metin’in vefatının ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK), muhtarlık seçimlerinin tekrar yapılmasına karar verdi. Tarihin duyurulmasının ardından mahallede muhtar adayları belirlendi ve mahalle sakinleri, yeni muhtarlarını seçmek üzere oy kullanma işlemlerine başladı. Bunun yanı sıra, Çankırı’nın Ilgaz ilçesine bağlı Çeltikbaşı ve Kese köylerinde de başvurular üzerine yeni muhtarlık seçimleri gerçekleştirildi.

    Oy Kullanma Süreci Başladı

    Muhtarlık seçimi için oy veren Erkan Demir, “Bugün Buğdaypazarı Mahallesi’nde muhtarlık seçimi yapılıyor. Biz de sabah saatlerinde, oy kullanacağımız okula gelerek oyumuzu kullandık. Buğdaypazarı Mahallesi için yeni muhtarımız hayırlı olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu.