Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin Çan ilçesinde geleneksel havut giydirme etkinliği gerçekleştirildi.

Çanakkale’nin Çan ilçesinde, deve güreşi sezonunun başlangıcı nedeniyle havut giydirme hayrı yapıldı. Deveciler Konağı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Çan Deve Severler Derneği Başkanı Coşkun Taşlık, geleneği yaşatmanın önemini vurguladı. Etkinlikte davul zurna eşliğinde develere havut giydirildi ve katılımcılara keşkek ikram edildi.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, deve güreşi sezonunun başlangıcı nedeniyle havut giydirme

Çan’da Geleneksel Havut Giydirme Hayrı Yapıldı

Çanakkale ilinin Çan ilçesinde, deve güreşi sezonunun açılışını simgeleyen havut giydirme hayrı gerçekleştirildi.

Etkinlik, ilçe merkezinde yer alan Deveciler Konağı’nda düzenlenerek, geleneksel bir kültürel ritüeli yeniden canlandırdı.

Etkinlikte, deve sahipleri dualar eşliğinde develerine havut giydirerek yeni sezonun başlangıcını coşkuyla kutladı. Çan Deve Severler Derneği Başkanı Coşkun Taşlık, “300 yıllık gelenek olarak sürdürdüğümüz deve güreşlerinin mirasını yaşatmanın gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan deve güreşleri takvimini paylaşacağız. Bugün burada, güreşlerimize katılmak için develerimize havut giydirdik. İnşallah, hayırlı bir güreş sezonu bizi bekliyor.” ifadelerini kullandı. Organizasyon sonrası katılımcılara keşkek ikram edilmesi, etkinliğe ayrı bir lezzet kattı.

Bu yılki deve güreşi sezonunun başlamasıyla birlikte, Çan’da kültürel etkinliklerin devam edeceği öngörülüyor.