Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de Orman Yangınında Evi Yanan Ali Aydoğan’ın Kur’an-ı Kerim’leri Kül Olmadı

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesindeki orman yangınında Ali Aydoğan’ın evi tamamen yanarken, evden yalnızca Kur’an-ı Kerim’ler sağlam çıkmış. Yangına müdahale eden İsmail Güzel, dolabın kapağının yanmasına rağmen kitapların kurtulmasını aktardı.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki orman yangınında Ali Aydoğan'ın evi tamamen yanarken,

Çanakkale’deki Orman Yangını, Saçaklı Köyü’nde Büyük Hasara Yol Açtı

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Saçaklı köyünde meydana gelen orman yangınında, köy sakini Ali Aydoğan’ın (43) evinin tamamen kül olduğu bildirildi. Yangın sonucunda evdeki tek sağlam kalan eşyaların Kur’an-ı Kerim’ler olduğu öğrenildi.

Yangının, 8 Ağustos günü saat 13.30 civarında Merkez ilçeye bağlı Sarıcaeli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda başladığı belirtildi. Olay yerine intikal eden ekipler, yangını karadan ve havadan müdahale ile 9 Ağustos saat 14.45’e kadar kontrol altına almakta başarılı oldu. Ancak, yangın sırasında Ali Aydoğan’a ait ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yalnızca, evin içindeki Kur’an-ı Kerim’ler zarar görmeden kurtarıldı.

Ali Aydoğan: “Sadece Kur’an-ı Kerim’ler Sağ Salim Çıktı”

Ali Aydoğan, yangın sonrası yaptığı açıklamada, “Bu Kur’an-ı Kerim’ler babama aitti. Evden yalnızca bunlar sağ çıktı; başka hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

Yangın mücadelesine destek veren İsmail Güzel, o anları şöyle anlattı: “Yangın çıkan yerden 30 kilometre uzaktaydım. Büyüklerimiz, ‘karıncalar bile yangına su taşır’ derdi. Biz de traktörle yardıma geldik. İtfaiyenin soğutma çalışmalarında, dolapta Kur’an-ı Kerim’lerin yanmadığını görünce inanamadım. Dolabın kapağı yanmış olmasına rağmen, içindeki dua kitapları ve Kur’an-ı Kerim’ler hiç zarar görmemişti.”

Yangın, köylüler ve itfaiye ekipleri tarafından büyük bir mücadeleyle kontrol altına alınmaya çalışıldı. Ancak alevlerin etkisi nedeniyle evin bazı bölümlerine ulaşmak oldukça güç oldu. Bu olay, yangınların ne derece yıkıcı olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.