Çanakkale Boğazı’ndaki yoğun sisin dağıldığı an, gemi geçişleri yeniden başladı

1 Min Read

Çanakkale Boğazı’ndaki Yoğun Sis Kalkanı Geçti

Bugün sabah saat 08.00’de, Çanakkale Boğazı yoğun sis nedeniyle gemi geçişlerine kapatılmıştı. Ancak, sisin etkisini kaybetmesiyle birlikte boğaz, saat 12.25 itibarıyla çift yönlü gemi trafiğine yeniden açıldı.

Görüş Mesafesinin Düşmesi Sebebiyle Kapatılmıştı

Yoğun sis, görüş mesafesinin ciddi şekilde azalmasına neden olmuştu. Bu durum, boğaz trafiğinin durmasına yol açtı. Ancak, meteorolojik koşulların iyileşmesi ile birlikte, gemi geçişleri kesintisiz bir şekilde devam etmeye başladı.

Feribot Seferleri Yeniden Aktif Hale Getirildi

Ayrıca, yoğun sis nedeniyle iptal edilen Lapseki-Gelibolu feribot seferleri de yeniden normal seyrine döndü. Böylece hem gemi hem de feribot seferleri, bölgedeki ulaşım açısından önem taşıyan bir işlevi yerine getirmeye devam edecek.

Çanakkale bölgesinde yaşanan bu doğal olayı fırsat bilerek, deniz trafiği bir kez daha hız kazanmış durumda.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version