Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Büyükşehir İtfaiyesi, Yeni Personele Asansörlerde Kurtarma Eğitimi Verdi

    Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi, yeni başlayan 96 personele asansör kurtarma eğitimi düzenledi. Teorik ve pratik derslerde asansör çeşitleri, kurtarma teknikleri ve güvenlik prosedürleri üzerinde duruldu. Eğitim programları yaklaşık 300 itfaiyeciye ulaşarak acil müdahale hızını artırıyor.

    Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi, yeni başlayan 96 personele asansör kurtarma eğitimi

    Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi, yeni göreve başlayan 96 personele asansörlerde kurtarma eğitimi gerçekleştirdi. Bu eğitim, hem teorik hem de pratik uygulamalardan oluştu.

    Kocaeli genelindeki 37 yürüyen merdiven ile 137 asansörün bakım, onarım ve acil müdahale işlemlerini yürüten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürlüğü, vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla asansörde mahsur kalanlara müdahale ediyor. Bu işlemler, uzman ekipler tarafından titizlikle yerine getiriliyor.

    Büyükşehir Belediyesi, sık sık düzenlediği eğitimlerle itfaiye personelinin yetkinliğini artırmayı hedefliyor. Eğitimde, asansör kurtarma tekniklerinin yanı sıra asansör çeşitleri, yönetmelikler, temel bilgiler, asansör mekanizmaları ve hidrolik sistemler hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Teorik eğitimden sonra, çeşitli asansör tipleri üzerinde pratik eğitim düzenlendi.

    Ayrıca, çevre belediyelerden gelen birçok itfaiye personelinin faydalandığı bu eğitim programları çerçevesinde bugüne kadar toplamda yaklaşık 300 itfaiyeciye eğitim verilmiş durumda. Böylece, acil durumlarda daha hızlı ve etkili müdahale imkanı sağlanarak vatandaşların güvenliği artırılmaya çalışılıyor.