Kayseri ve Sivas Arasında Kardeş Şehir İş Birliği
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sivas’ın 10 belediyesi ile kardeş şehir ilişkileri kurmak amacıyla bir araya geldi. Gemerek’te düzenlenen etkinlikte, Başkan Büyükkılıç, iki şehir arasındaki iş birliği ve dayanışmanın gelişileceğine dikkat çekti.
Kardeş Şehir İlişkileri Tesis Edildi
Başkan Büyükkılıç, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen kardeş şehir programı çerçevesinde, Sivas’ın Doğanşar, Gemerek, Gölova, Hafik, İmranlı, Kangal ilçeleri ile Yıldız, Cemel, Gürçayır ve Güneykaya beldeleri ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nın kardeş belediye ilişkisi kurdu.
Gönül Köprüleri İle Dayanışmayı Güçlendiriyoruz
Etkinlikte Gemerek Belediye Başkanı Sezai Çelikten’in ev sahipliğinde bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, belediye çalışanlarına da başarı dileklerinde bulundu. Kardeş şehirler arasında her türlü destek vermeye hazır olduklarını belirten Büyükkılıç, “Bu tür gönül köprüleri, sunmuş olduğumuz hizmetleri daha etkili ve verimli hale getirecek” dedi.
Görüşmede, yerel yönetimler arasında ortak projeler geliştirilmesi ve deneyim paylaşımı için vurgular yapıldı. Ayrıca, karşılıklı dayanışmanın artırılması yönünde kararlar alındı. Büyükkılıç, “Kardeş belediye ilişkisi ile yerel kalkınma ve sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda faaliyet göstereceğiz. Bizlere ev sahipliği yapan Gemerek Belediye Başkanımız Sezai Çelikten’e ve tüm ilçe belediye başkanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, KASKİ Genel Müdürü, KCETAŞ Genel Müdürü ve daire başkanlarının da katıldığı ziyaret, önemli bir buluşma olarak değerlendirildi.
Esnaf Ziyareti ve Sıcak Sohbetler
Başkan Büyükkılıç, Cuma namazının ardından Gemerek’in çarşı ve semt pazarında esnafı ziyaret etti. İlçe sakinleriyle keyifli sohbetler gerçekleştiren Büyükkılıç, Gemereklilere gösterdikleri yakınlıktan ötürü teşekkür etti. “Sivas Gemerek’te kıldığımız Cuma namazı sonrasında, esnaf kardeşlerimizi ziyaret ettik. İlçemizin güzel insanlarıyla sohbet ettik, onların dualarını aldık” dedi.
İstişare Toplantısı Düzenlendi
Daha sonra, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sivas’ın 10 ilçe belediye başkanı, meclis üyeleri ve AK Parti ilçe teşkilat başkanları ile Gemerek Belediyesi’nde bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıyı değerlendiren Büyükkılıç, “Kardeş ilçe belediye başkanlarımız ve AK Parti ilçe teşkilatımızın katılımıyla Sivas Gemerek’te verimli bir toplantı yaptık. Ortak akıl ile ilçelerimiz arasında kardeşlik bağlarını daha da güçlendirecek adımlar attık. Alınan kararların birlik ruhumuzu pekiştirmesini temenni ediyorum. Rabbim hayırlı ve bereketli eylesin” şeklinde konuştu.