Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Burun Estetiği Ameliyatları: Her Hastaya Özel Çözüm ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dr. Asiye Merve Erdoğan, rinoplastinin kişiye özel olduğunu ve burnun estetik görünümünün yanı sıra nefes alma sorunlarını da düzeltebileceğini vurguladı. Ameliyat sonrası süreçte dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Dr. Asiye Merve Erdoğan, rinoplastinin kişiye özel olduğunu ve burnun

Burun Estetiği ile Kişiye Özel Sonuçlar

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan, her bireyin burun yapısının ve burun ile ilgili sorunlarının farklı olduğunu belirterek, bu sebeple ameliyat sonrası elde edilen sonuçların da her hasta için özel olduğunu ifade etti.

Hastaların burun görünümünden rahatsızlık duyduklarında daha estetik bir görünüm kazanmanın yanı sıra nefes alma sorunlarını da çözebileceklerini vurgulayan Dr. Erdoğan, rinoplasti ile burun sırtındaki yükseklik, burun ucunun düşüklüğü, burun eğriliği ve burun deliklerinde asimetri gibi pek çok problemin düzeltilebileceğini aktardı. Bu operasyon sırasında burun içindeki kıkırdak ve kemik eğriliği ile burun eti büyümesi gibi nefes alma sorunlarının da ortadan kaldırılabileceğini not etti.

Ameliyat İçin En Uygun Zaman

Burun estetiği için kesin bir yaş sınırının olduğunu belirten Dr. Erdoğan, gerekli durumlarda 17-18 yaşından itibaren cerrahi müdahale yapılabileceğini dile getirdi. Özellikle ilerleyen yaşlarda yaşanabilecek solunum problemleri ya da burun şeklindeki değişiklikler için de operasyon gerekebileceğini aktaran Erdoğan, hastanın psikolojik olarak kendini hazır hissettiği zamanın ameliyat için en ideal dönem olduğunu kaydetti.

Her hastanın yüz yapısı ve burun yapısının benzersiz olduğuna vurgu yapan Dr. Erdoğan, bu durumun cerrahinin kişiye özel olmasının en önemli nedeni olduğunu ifade etti. Ameliyat öncesi gerçekleştirilen simülasyonların cerrah ve hasta için büyük fayda sağladığını da ekleyerek, beklentilerin netleşmesine yardımcı olduğunu belirtti.

Ameliyatın Süreci ve Sonrası

Ameliyatın genel anestezi altında gerçekleştirildiğini ve yaklaşık 2,5-3 saat sürdüğünü bildiren Dr. Erdoğan, tekniklerin ve kullanılan aletlerin cerrahın seçimlerine bağlı olarak değiştiğini açıkladı. Ameliyat sonucunda, yüzle uyumlu ve doğal bir burun elde etmenin hedeflendiğini vurguladı.

Ameliyat sonrası dönemde hastaların odalarına çıktıklarında burun içinde nefes almayı kolaylaştıran silikon tamponlar ve burun üzerinde koruyucu bir atel bulunduğunu söyleyen Dr. Erdoğan, ilk birkaç günde ödem, morluk ve hafif kanama gibi durumların normal olduğunu belirtti. Tampon ve atelin genellikle birinci hafta içinde çıkarıldığını da sözlerine ekledi.

İyileşme sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı önemli kurallara da değinen Dr. Erdoğan, ameliyat sonrası ilk haftalarda başı öne eğmekten, yüz üstü yatmaktan kaçınılması gerektiğini vurguladı. Sigara içilmemesi, kalabalık ortamlardan uzak durulması ve burun içinin düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, aşırı fiziksel aktivitelerden kaçınılması, burnun darbelere karşı korunması ve güneşten korunmanın önemine de dikkat çekti.