Keles Atıksu Arıtma Tesisi Açılışı Gerçekleştirildi
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles bölgesinde günde 1843 metreküp atıksuyu ileri biyolojik arıtma yöntemiyle işleyecek olan Atıksu Arıtma Tesisi’ni düzenlenen bir törenle açtı. Bu tesis, yaklaşık 5 bin kişiye doğrudan hizmet sunacak.
Çevresel Sürdürülebilirlik İçin Önemli Bir Adım
Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin çevresel sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda önemli bir projeyi hayata geçirerek Bursa’nın temiz bir geleceği amaçlayan çalışmalara devam ediyor. Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık gibi bölgelerde köyden şehire göçü azaltmaya yönelik yatırımlarını artıran Büyükşehir, yeni atıksu arıtma tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Tesisin işleyişi sayesinde, atıksular basınçlı kum filtrelerinden ve ultraviyole dezenfeksiyon sistemlerinden geçirilerek Cuma Deresi’ne yüksek kalitede su deşarj edilecek. Bu sayede zararlı mikroorganizmaların artışı da kontrol altına alınmış olacak.
Başkan Bozbey’den Tarım ve Toprak Vurgusu
Açılış töreninde konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Keles Atıksu Arıtma Tesisi’nin çevre için önemli bir değer olduğunu vurguladı. Kırsal kalkınmanın temel unsurları arasında temiz su ve sağlıklı doğa bulunduğunu belirten Bozbey, “Dağlık alanlarda yaşayan insanların topraklarını korumaları çok önemli. Yakın gelecekte kırsal arazi, kentsel alanlardan çok daha fazla kıymet kazanacak” dedi. Bozbey ayrıca, yeni nesillere daha temiz bir gelecek bırakmanın önemini ve belediye olarak su arıtma konusunda yürütülen projelerin devamlılığını sağlayacaklarını ifade etti.
Çevreye Duyarlı Projeler Devam Edecek
Başkan Bozbey, yapılan projelerin temel amacının doğa ve insan sağlığını korumak olduğunu belirterek, temiz suyun artık ileri biyolojik arıtma teknolojisi ile yeniden doğaya kazandırılacağını kaydetti. Atıksuların çevreye zararsız bir şekilde verileceğini söyledi. Tesisin çevresinde olumsuz kokuların oluşmayacağını andıran Bozbey, Cuma Deresi’nin artık oksijen açısından zengin suyla dolacağını vurguladı.
Keles Kaymakamı Muhammed Ali Yolal, bu önemli yatırım için katkı sağlayan herkese teşekkür ederken, Keles Belediye Başkanı Ali Doğru da bu projeden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Taşer, tesisin doğanın korunmasına katkı sunacağını belirterek Başkan Bozbey’e teşekkür etti.
Son olarak, kutlama etkinliğinin ardından Başkan Bozbey ve protokol üyeleri, kurdele keserek tesisin açılışını gerçekleştirirken, tesisi gezerek çalışmalara dair bilgi aldılar.