Bursa’daki Erguvan İlkokulu Öğrencileri ve Öğretmenleri Müthiş Bir Tiyatro Oyunu ile Gazze’nin Çocuklarını Anlattı

Editör
2 Min Read

Bursa’da “Gazze’nin Çocukları” Tiyatro Oyunu Büyük Beğeni Topladı

Bursa Yıldırım Erguvan İlkokulu’nun öğretmen ve öğrencilerinin sahneye koyduğu “Gazze’nin Çocukları” adlı tiyatro oyunu, izleyicilerden tam puan aldı.

Selçuk Var’ın kaleme aldığı eserde, Bülent Avcı yönetmenlik görevini üstlendi ve Gazze’deki çocukların yaşadığı zorlukları sahneye taşıdı. Oyuncu ekip, ilkokul öğrencileri ve öğretmenlerden oluşurken, performanslarıyla izleyicileri derinden etkiledi. Öğrencilerin yetenekleri karşısında hayran kalan seyirciler, sahnedeki duygusal sahnelerde zor anlar yaşadı.

Oyun Gazze’nin Acılarını Anlatıyor

Selçuk Var’ın açıklamasına göre, oyun; Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Seher ve Muhammed isimli kardeşlerin, mahallelerine düşen bir bomba sonucunda ailelerinden ayrılarak güvenli bir bölgeye ulaşmaya çalışırken karşılaştıkları olayları ele alıyor. Var, “Bu oyunu yazarken yoğun duygular içindeydim. Provalar zor geçti ve her anı içten yaşandı. Toplanan tüm gelir, Gazze’ye destek amaçlı bir yardım kuruluşuna aktarılacak.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Gazze’de yaşanan olayların toplumda adeta sıradanlaştığına ve insanların bu acılara karşı duyarsızlaştığına dikkat çekti. Var: “Sosyal medya, insanların bu acılara tepkisiz kalmasına neden oldu. Yapabileceğim en iyi şey, Gazze’den gelen sesleri daha fazla duyurmak. Umarım Müslümanlar bu acılara kayıtsız kalmaz ve değişim için harekete geçer.” diye belirtti.

Gelecek Gösteriler ve Çağrı

Oyuncular, daha fazla seyirciye ulaşmak ve acıları paylaşmak adına gösteri planlamaya devam etmek istiyor. Var, aynı zamanda kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak, Gazze’ye destek amacıyla yapılacak etkinliklerde yer alabileceklerini de vurguladı. İzleyicileri bu önemli meseleye ortak olmaya davet etti.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış