Bursa’da Ulusal Tatbikat Öncesi Sağlık Müdürü Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

2 Min Read

Ulusal Tatbikat Öncesi Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, 26-27 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan Ulusal Tatbikat öncesinde bir hazırlık toplantısı yaptı.

Toplantının Detayları

Bursa İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Çetin başta olmak üzere birçok sağlık yöneticisi ve ilgili birim sorumluları katıldı. Toplantıda, tatbikatın senaryosunun yanı sıra görev dağılımları, saha uygulamaları, lojistik hazırlıklar ve birimler arası koordinasyon konuları kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.

Afetlere Karşı Tam Hazırlık

AFAD koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan bu yılki ulusal tatbikatın, Bursa ile birlikte İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Tekirdağ ve Sakarya’da eş zamanlı olarak yapılacağı bilgisini paylaşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Çetin, “Tatbikat, 26 Kasım saat 11.30’da tüm sağlık tesislerinde çök-kapan-tutun uygulamasıyla başlayacak. Sonrasında il genelinde farklı senaryolar çerçevesinde saha uygulamaları gerçekleştirilecektir. Yapacağımız bu tatbikat, olası bir afet durumunda sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi, kurumlar arası iş birliğinin güçlenmesi ve ekiplerin müdahale yeteneklerinin artırılması hedeflenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Tüm Ekipler Görev Başında

Tatbikat günü, sağlık ekiplerinin görev yerlerinde hazır bulunacağını belirten Uzm. Dr. Çetin, “Gerçeğe en yakın senaryolar doğrultusunda hazırlanan bu tatbikat, afetlere karşı hazırlıklı olmanın yanı sıra sağlık ekiplerinin organize bir şekilde yanıt verme becerilerini ölçmek açısından da büyük bir öneme sahiptir.” dedi. Bu çerçevede, hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version