Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bursa’da Üç Çocuğunu Öldüren Baba, Cani İfadesiyle Dikkat Çekti

    Bursa’da Murat Kılıç, üç çocuğunu öldürdükten sonra emniyete teslim oldu. Kılıç, ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenerek yargılanırken, boşanma sürecindeki eşinin tuzak kurduğunu iddia etti. Duruşma, tanık dinlemeleri ve rapor beklenmesi nedeniyle ertelendi.

    Bursa'da Murat Kılıç, üç çocuğunu öldürdükten sonra emniyete teslim oldu.

    Çocuklarını Katleden Baba Mahkemeye Çıktı

    Bursa’da, 3 çocuğunu acımasızca öldürdükten sonra emniyete teslim olan baba, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmaya başladı. Murat Kılıç’ın, güvenlik güçlerine teslim olduğu gün, tutuksuz yargılanma talebinde bulunduğu öğrenildi.

    Korkunç Olayın Detayları

    Olay, 29 Mayıs 2024 tarihinde Nilüfer ilçesinde bulunan bir apartmanın bodrum katında gerçekleşti. Murat Kılıç (40), geçtiğimiz yıl eşi Gülay Kılıç tarafından evden ayrılan baba, 11 yaşındaki Zeynep, 6 yaşındaki Aslı ve 3 yaşındaki oğlu Muhammet Ali’yi öldürdü. Kılıç, kızlarını kesici aletle, oğlunu ise boğarak hayatlarına son verdi. Cinayetlerin ardından Kılıç, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu. Çocukların cenazeleri, adli süreç sonrası otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan otopside Zeynep ve Aslı’nın vücutlarında 20 bıçak yarası tespit edildi. Üç çocuk, anneleri Gülay Kılıç’ın yaşadığı Erzurum’un Karayazı ilçesinde defnedildi.

    Tutuklanma Süreci ve İfadesi

    Emniyet işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Kılıç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Can güvenliği nedeniyle Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik koğuşta kalan Kılıç’ın mahkemede verdiği ifadelerine göre, üzerine aldığı şikayetler yüzünden bir anda kontrolünü kaybettiğini söyledi. Olay günü markete giderken eşinin kendisi hakkında şikayette bulunduğunu öğrendiğini dile getiren Kılıç, “Kafam dağıldı, işe gitmeyeceğim dedim ve eve geri döndüm. Sonrasını pek hatırlamıyorum, kan gördüm ve pişmanım.” dedi.

    Hastane Raporu ve Ceza Sorumluluğu

    Kılıç’ın, çocuklarıyla ilgili bıraktığı notlarda psikolojik sorunlar yaşadığını belirtmesine rağmen, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından hazırlanan raporda akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai sorumluluğunun tam olduğu ifade edildi.

    İddialar ve Duruşma Gelişmeleri

    Bursa 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılan Murat Kılıç, boşanma aşamasındaki eşinin kendisine tuzak kurduğunu öne sürdü. Duruşmaya katılan Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, Kılıç’ın isteği üzerine olaya dair araştırmaların yapılmasını talep etti. Kılıç, eşinin kendisine iftiralarla yaklaşarak, çocuklarını almak için çeşitli hukuki yollar denediğini iddia etti.

    Mahkeme Başkanı, mesaj içeriklerini inceleyerek Kılıç’a çeşitli sorular yöneltti. Ancak Kılıç, yazdığı mesajları hatırlamadığını belirtti. Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve adli tıp raporunun beklenmesi amacıyla ertelendi ve Kılıç’ın tutukluluk durumu devam etti.