Bursa’da Otobüs Sürücüsü ile Yolcular Arasında Gergin Anlar
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde, yoğun trafiğin olduğu bir anda bir otobüs sürücüsü ile durak dışı inmek isteyen kadın yolcular arasında yaşanan tartışma, başka bir yolcu tarafından kaydedildi.
Geçmişte yaşanan benzer olaylara sahne olan bu durumda, sürücü durak harici yolculuk yapamayacağını belirttikten sonra, bir kadın yolcu başını otobüsün camlarına vurarak tepki gösterdi. Kadın, otobüs sürücüsünü polise ihbar etmekle tehdit etmeye çalıştı. Sürücü ise, polis gelene kadar kapıları açmayacağını ifade ederek durumu soğutmaya çalıştı. Ancak kadın yolcuların tepkisi üzerine, sürücü sinirlenerek otobüsün kapılarını açıp “Haydi boşalt boşalt!” diyerek yolcuları indirmek istedi.
Fakat kadın yolcular inmek istemedi. Bunun üzerine sürücü, kendi çözümünü bulup otobüsten aşağıya inmeye karar verdi. İzmir yolu üzerindeki bir alışveriş merkezi önünde otobüsü park eden sürücü, sigara içmek için dışarı çıktı. Bu duruma sinirlenen kadınlar, işlerini kaybetmek istemediklerini belirterek ve sürücüyü ikna etmeye çalışarak uzun bir sürede direniş gösterdi. Sonunda otobüse dönen sürücü, aracı çalıştırarak yoluna devam etti.
Bu olay, hem ulaşımda yaşanan zorlukları hem de yolcu-sürücü arasındaki ilişkileri gözler önüne serdi. Olayın video kaydı, sosyal medyada hızlıca yayılarak pek çok kişinin dikkatini çekti.