Bursa’da Kırmızı Işığa Rağmen Geçiş Yapan Motosikletli Kurye, Yaşlı Adamı Ağırtarak Yaraladı

2 Min Read

Bursa’da Motosiklet Kazası: Yaşlı Adam Ağır Yaralandı

Bursa’da meydana gelen kazada, kırmızı ışık yanmasına rağmen yaya geçidinden hızla geçen bir motosikletli kurye, karşıya geçmeye çalışan bir yaşlı adama çarptı. Olayın ardından motosiklet sürücüsü kaçarken, ağır yaralanan yaya hastaneye kaldırıldı.

Olay, dün akşam saat 21.00 civarında Mudanya Asfaltı üzerinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, C.Ç. (22) yönetimindeki 16 BFP 649 plakalı motosiklet, kırmızı ışık yanarken yaya geçidinden geçmeye çalışan A.K. isimli 70 yaşındaki adamı vurdu. Çarpmanın etkisiyle A.K. yere düşerken, kurye olay yerinden hızla uzaklaştı.

Kazanın hemen ardından, Mudanya Emniyet Müdürlüğü’ne giden C.Ç., olayı anlatırken “Çarptığımı ilk başta fark etmemiştim, sonrasında size gelmeye karar verdim” şeklinde ifade verdi.

Kaza anını gören çevredeki vatandaşlar, derhal yaralıya yardım etmek için harekete geçerek durumun sağlık ve polis ekiplerine bildirilmesini sağladı. Olay yerine ulaşan 112 Acil Servis ekipleri, ağır yaralanan A.K.’ye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra onu Çekirge Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Hastaneye kaldırılan yaşlı adamın entübe edildiği ve sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi.

Tanıklardan Tamer Hasırcıoğlu, kazanın yaşandığı anı aktarırken, “Biz arkadaşımı ziyarete geçmişken dışarıdan bir ses duyduk. Önce park halindeki motorumun düşmesini düşündüm. Dışarı çıktığımda amcayı yerde kanlar içinde gördüm. O sırada birisi, kuryenin çarpıp kaçtığını söyledi. Araçları durdurmaya çalıştık. Amcaya çok üzüldük, ambulans geldiğinde durumunun ağır olduğunu söylediler. Allah ailesine sabır versin” dedi.

Bir diğer tanık olan esnaf Zülküf Özer ise, “Burası kazaların sıkça yaşandığı bir bölge. Güvenlik tedbirlerinin artırılması ve kasislerin sayısının çoğaltılmasını talep ediyorum. Bu hafta içinde ikinci kez böyle bir olayla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Kaza sonrası, motosikletli kurye ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir