Bursa’da Kadınlara Yönelik Gazaltı Kaynak Eğitimi Düzenlendi
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Gazaltı kaynak eğitimi’ programı, katılımcı kadınları mesleki hayata hazırlıyor. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından, kursiyerler kaynak ustası olarak iş bulma şansına sahip olacak.
Kadın İstihdamına Yönelik Destekler
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kadınların iş gücünde daha aktif bir rol almasını sağlamaya yönelik projelerini sürdürüyor. Bu çerçevede, Bursa İş Ofisi, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESOB) ve ALSTOM iş birliği ile ‘Gazaltı kaynak eğitimi’ gerçekleştirildi. Eğitimlerin ilk bölümünde kursiyerlere iş bulma süreçlerinde yardımcı olabilecek teorik ve pratik bilgiler aktarıldı. Daha sonra, katılımcılar ALSTOM firmasında uygulamalı eğitim fırsatı buldu. Toplam 140 saat süren eğitim programının sonunda, kaynakçılığın temel becerilerini kazanan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Başkan Bozbey’in Açıklamaları
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadınların çalışma hayatına katılımını artırmaya yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi. Türk kadınlarının her alanda başarılı olabileceğini ifade eden Bozbey, “Bursa İş Ofisi aracılığıyla kadınların istihdamını artırmak amacıyla çeşitli eğitim programları düzenlemekteyiz. Bu sayede hem kadınları destekliyor hem de sanayi sektöründe yaşanan teknik personel açığını kapatmayı hedefliyoruz. Eğitime katılan tüm kadınları tebrik ederim. İlerleyen dönemlerde barista, aşçı yardımcılığı, hasta ve yaşlı bakımı gibi farklı alanlarda mesleki eğitimler sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.