Türkiye’deki avcılar, Bursa’da gerçekleştirilen Fermalı Av Köpekleri Irk Standartları ve Mera Yarışması’na büyük ilgi gösterdi.
Bu önemli etkinlik, Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, Türkiye genelinden pek çok avcının katılımıyla düzenlendi. İlk kez yapılan bu organizasyona Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mehmet İleri, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Deniz Dörtkardeş ve çok sayıda avcı ve vatandaş katıldı. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, “Bugün birçok yerden binlerce misafirimiz etkinliğimize katıldı. Fermalı av köpekleri için yapılan ırk standartları ve mera yarışması ülkemize örnek teşkil ediyor. Katılan herkese teşekkür ederiz. Gelecek yıllarda da misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” ifadelerini kullandı.
Yenişehir Avcılık Atıcılık Olta Balıkçılığı ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Oktay Öztürk ise, “İlk defa gerçekleştirilen Fermalı av köpekleri ırk standartları ve mera yarışmasında Türkiye’nin dört bir yanından katılımlar yoğun oldu. Birlik ve beraberlik için düzenlenen bu yarışmalar keyifle izlendi. Emeği geçen herkese minnettarım” diyerek sözlerini tamamladı.