Bursa’da Cinsel Saldırı Girişimi: Şüpheliler Kısa Sürede Yakalandı
Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, bir eczanede çalışmalarını yürüten 21 yaşındaki D.Ö., hava almak için dışarı çıktığı esnada bir şüphelinin cinsel saldırısına maruz kaldı. Şüphelinin, genç kadının kıyafetlerini çıkarmaya çalıştığı anlar güvenlik kameralarının kayıtlarına yansıdı ve yapılan incelemelerde, şüphelinin daha önce 10 ayrı adli kayda sahip olduğu belirlendi. Olay, çevredeki vatandaşların müdahalesiyle yarıda kaldı.
Kaçan iki saldırgan, güvenlik kameralarındaki görüntülerin incelenmesi ile çok kısa bir sürede yakalandı. Şüpheliler arasında yer alan T.K. (31), mahkemede tutuklandı.
Olayın Detayları
30 Ekim 2025 tarihinde saat 11.00 sıralarında meydana gelen olayda, D.Ö. dışarıda kısa bir süre geçirdiği sırada, yanına yaklaşan bir kişinin aniden üzerine atlaması ile yere düştü. Genç kadının iş arkadaşı, durumu fark ederek hemen olaya müdahale etti ve bu anlar kameraya yansıdı.
İhbar üzerine olay yerine ulaşan polis ekipleri, Yıldırım Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği’nden gelen uzmanlarla birlikte çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelilerin kimliklerini belirledi. T.K. (31) ve H.K. (26) isimli şahıslar, kayıtlardan tespit edilerek yakalandı.
Suçlamanın Ardındaki Savunma
İfadeleri alınan T.K., ilk sorgusunda bipolar tedavisi gördüğünü ve olay öncesinde madde kullandığını belirtti. T.K. açıklamasında, sokakta yürürken “çıplak bir kadın gördüğünü sanarak sarıldığını” dile getirdi.
Şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. T.K., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesiyle çözümlenirken, vatandaşların dikkati sayesinde olası bir trajedi önlenmiş oldu.


