Bursa’da, kendini polis olarak tanıtan bir dolandırıcıya toplamda 181 bin 500 lira kaptıran 65 yaşındaki bir kadının yardımına jandarma yetişti. Jandarma, güvenlik kameralarındaki görüntüler sayesinde şüphelinin kimliğini tespit ederek, dolandırıcının evine baskın yaptı ve onu gözaltına aldı. Ayrıca, mesai saatleri dışında bile olsa banka yetkililerine ulaşarak, dolandırıcının hesabına yapılan para transferinin durdurulmasını sağladı.
Olayın detaylarına göre, Harmancık ilçesinde yaşanan dolandırıcılık vakasında, A.Ö. (65) yaşındaki kadın, dolandırıcının “Hesabınızdan suç örgütüne para gönderildi, operasyonda kullanmak için seri numaraları alınacak” yalanına inandı. İlk olarak 91 bin 500 lirayı elden teslim eden kadın, daha sonra banka hesabından da 90 bin lira göndererek toplamda 181 bin 500 lirayı dolandırıcılara kaptırdı. Dolandırıldığını fark ettikten sonra, Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na başvurdu.
Jandarma ekipleri, kamera kayıtlarını ve yapılan incelemeleri takip ederek, dolandırıcılığı gerçekleştiren kişinin 16 N XXXX plakalı motosikletle gelen A.İ.A. (69) olduğunu belirledi. Şüphelinin evine yapılan operasyonda, 91 bin 500 lira ele geçirildi ve dolandırıcı gözaltına alındı.
Ayrıca, jandarma memurları, mesai saatleri dışında olmasına rağmen banka yetkilileriyle irtibat kurarak, banka hesabından gönderilen 90 bin liranın başka hesaplara geçişini engelledi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, elden ve banka yoluyla dolandırılan kadının parası tamamıyla geri verildi. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.