AKOM Yıllık Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Bursa’nın afetlere karşı daha dayanıklı ve hazırlıklı bir şehir olması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yıllık kurul toplantısını Başkan Mustafa Bozbey’in katılımı ile gerçekleştirdi.
Toplantının Detayları
Toplantı, AKOM’un Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’ndeki merkezinde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra, Genel Sekreter Doç. Dr. Ergül Halisçelik, çeşitli daire başkanları ve şirket yöneticileri de toplantıya katıldı. Başkan Bozbey, AKOM Kurulu’nun yılda en az bir kez toplanma zorunluluğuna dikkat çekerek, ilk toplantının gerçekleştirilmesi ile önemli bir adım attıklarını belirtti.
Bozbey, “Yılda en az bir defa düzenlenen bu toplantılarda, afet yönetimi ve hazırlık süreçlerini gözden geçiriyoruz. Afet durumunda hangi adımları atmamız gerektiği üzerine detaylı değerlendirmeler yapılıyor. Kurumlarımızın güvenliği, ‘Güvenli Kent Bursa’ hedefiyle önem taşıyor. İlk toplantımızda genel bir değerlendirme yapıldı. Gelecek toplantılarda ise ekiplerimiz hazırlıklarını gözden geçirip daha kapsamlı sunumlar yapacak” açıklamasında bulundu.
Etkin Yönetim ve Hazırlık Süreçleri
Toplantının gündeminde yalnızca mevcut durumun değerlendirilmesi değil, aynı zamanda olası afetlerin yönetimi, hava ve çevre kirliliği ile mücadele yolları, yol durum tespit sistemlerinin geliştirilmesi ve taşkın erken uyarı sistemleri gibi konular da yer aldı. Başkan Bozbey, “Bu toplantılar, kentimizin güvenli ve yaşanabilir bir sosyal çevreye kavuşması adına önemli bir güçlendirme sağlar” dedi.
Afet İşleri Dairesi Başkanı Fatih Işık, AKOM’un sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi verirken, katılımcılar da olası afet durumlarında atılacak adımlar üzerindeki düşüncelerini paylaştı. Toplantının bir diğer gündemi ise, daire başkanlıkları ve iştiraklerin görev ve sorumlulukları arasındaki iş bölümü üzerine yapılan değerlendirmelerdi.