Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bursa’da 19 Mayıs Bayramı coşku içinde kutlandı

    Bursa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Yürüyüş, bando eşliğinde Eski Memleket Hastanesi’nden başlayarak Çarşıbaşı Meydanı’nda sonlandı. Törene büyük katılım olurken, Gençlik ve Spor Bursa İl Müdürü Rahmi Aksoy, gençlerin önemine değindi.

    Bursa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.

    19 Mayıs Bayramı Bursa’da Coşkuyla Kutlandı

    Bursa’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, büyük bir heyecanla kutlanıyor.

    Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından önemli bir gün olan 19 Mayıs 1919’un 106. yılı, Bursa’da çeşitli etkinliklerle anılmaya devam ediyor. Yürüyüş, eski Memleket Hastanesi önünden bando eşliğinde başladı ve Tarihi Çarşı ile Hanlar Bölgesi’ndeki Çarşıbaşı Meydanı’nda sona erdi. Burada gerçekleştirilen kutlama törenine, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, siyasi parti liderlerinin yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Etkinlikte gençlerin kılıç kalkan gösterisi, halk oyunları, karate ve güreş gösterileri dikkat çekti.

    Gençlik ve Spor İl Müdürü’nden Anlamlı Mesaj

    Törende söz alan Gençlik ve Spor Bursa İl Müdürü Rahmi Aksoy, 19 Mayıs’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı gün olduğunu vurgulayarak, “Bu tarih, işgal kuvvetlerini topraklarımızdan atmak için milli iradeyi uyanışa götüren bir gün. Bir milletin yeniden doğuşunun sembolüdür. Bugün, spordan sanata, bilimden kültüre kadar pek çok alanda önemli başarılara imza atan gençlerimiz mevcut,” şeklinde konuştu. Atatürk’ün dediği gibi gençlerin, cesaretin kaynağı ve devam ettiricisi olduğunu belirten Aksoy, gençlerin aldıkları eğitim ve kültürle, vatan sevgisinin en güzel örneği olacağını ifade etti. Aksoy, “Sizlerin azmi ve çalışkanlığı ülkemizi yeni ufuklara taşıyacak. Bu ülke ve geleceği sizlere emanet. Biz de sizlere güveniyoruz,” diyerek gençlere cesaret verdi.