Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bursa Uludağ ve Gjakova Üniversiteleri Arasında Uluslararası İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Kosova’daki Fehmi Agani Gjakova Üniversitesi (UGJFA) arasında uluslararası iş birliğini artıracak bir mutabakat zaptı imzalandı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, protokolün iki üniversitenin işbirliklerine katkı sağlayacağını belirtti. UGJFA Rektörü Prof. Ass. Dr. Drilon Bunjaku ise bu iş birliklerinin pratik eğitim için önemine vurgu yaptı. Protokol, personel ve öğrenci değişimi gibi alanları kapsıyor.

    Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Kosova'daki Fehmi Agani Gjakova Üniversitesi

    Bursa Uludağ Üniversitesi ve Kosova’da Gjakova Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

    Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Kosova’daki Fehmi Agani Gjakova Üniversitesi (UGJFA) arasında gerçekleştirilen önemli bir mutabakat zaptı (MoU), uluslararası iş birliğini güçlendirmek amacıyla imzalandı.

    Tören, BUÜ Rektörlük B Salonu’nda yapıldı. Protokole, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, UGJFA Rektörü Prof. Ass. Dr. Drilon Bunjaku ve diğer akademik yetkililer katıldı. BUÜ Rektörü Prof. Yılmaz, yaptığı konuşmada üniversitenin uluslararasılaşma çabalarının önemine vurgu yaptı. Yılmaz, “Bu protokol, üniversitemizin dünya genelindeki yükseköğretim kurumlarıyla daha yakın ilişkiler kurma çabalarına katkıda bulunacaktır. Kosova’nın değerli bir eğitim kurumu ile birlikte çalışabilmek için bu mutabakat zaptını imzaladık. İş birliği bizim için her zaman özel bir anlam taşır.” şeklinde konuştu. Ayrıca, anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını diledi ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

    UGJFA Rektöründen Sanayi Odaklı Eğitim Vurgusu

    UGJFA Rektörü Prof. Ass. Dr. Drilon Bunjaku, Bursa’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, genç neslin pratik becerilere sahip olmak istediğine dikkat çekti. Bunjaku, üniversitelerinin bu değişimi takip etme kararlılığında olduğunu ifade etti. “BUÜ’nün sunduğu profesyonel programlar ve araştırma kapasitesi, bizim için büyük bir fırsat. Bu iş birliği, hedeflediğimiz dönüşümü sağlama noktasında önemli bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

    Ayrıca, üniversitelerin toplumla etkileşim ve iş birliği görevini yerine getirmesinin önemine de değinen Bunjaku, imzalanan protokolün bu hedefe ulaşmada önemli ya da bir aşama olduğunu vurguladı.

    Protokol Kapsamı ve Gelecek Planları

    BUÜ MYO Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, imzalanan protokolün UGJFA’nın meslek yüksekokulu kurma çabası doğrultusunda şekillendiğini belirtti. Taşkın, BUÜ’nün bu süreçte destek sağlamayı planladığını ifade etti. Protokolun, öğrenci ve personel değişimi, ortak projeler ve eğitim gibi birçok iş birliği alanını kapsadığını açıkladı. Özellikle, bu anlaşmanın akreditasyon süreci açısından iyi bir başlangıç noktası olacağını düşündüklerini belirten Taşkın, uluslararası iş birliği olanaklarının artacağına inandıklarını dile getirdi.

    İmzalanan bu protokol, her iki üniversite arasında akademik, bilimsel ve kültürel ilişkileri kuvvetlendirerek, bölgesel ve uluslararası iş birliklerine yeni bir ivme kazandırmayı hedefliyor.