Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden üç akademisyen, TÜBİTAK’tan projeleriyle destek aldı

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Zaman, Doç. Dr. Mehmet Halil Mustafa Bektaş ve Dr. Öğr. Ü. Gülçin Tunç, TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazanan projeleriyle dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, akademisyenleri tebrik ederek, üniversitenin araştırma potansiyelini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Zaman, Doç. Dr. Mehmet

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğretim üyeleri Prof. Dr. Serhat Zaman, Doç. Dr. Mehmet Halil Mustafa Bektaş ve Dr. Öğr. Ü. Gülçin Tunç, hazırlamış oldukları projelerle TÜBİTAK desteklerinden faydalanmayı başardı.

TÜBİTAK ARDEB 3005 çerçevesinde gerçekleştirilen “Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında “Sivil Toplum Araştırmaları” adına alınan sonuçlar duyuruldu. BUÜ’lü üç akademisyenin projeleri desteklenmeye uygun bulundu. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Tunç, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Halil Mustafa Bektaş ve Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nden Prof. Dr. Serhat Zaman, projeleri ile bu destekten yararlanma hakkı elde etti.

Dr. Gülçin Tunç’un “Afete dirençli kentler için çok paydaşlı ortaklıklar geliştirilmesi düşüncesinde kamu, sivil toplum ve özel sektör aktörleri arasındaki ilişki ağlarının analizi: İzmir, Bursa, Konya ve Erzurum kentlerini içeren karşılaştırmalı bir vaka çalışması” başlıklı projesi destek buldu. Doç. Dr. Mehmet Halil Mustafa Bektaş, “Türkiye merkezli sivil toplum kuruluşlarının afet yönetimi özelinde iletişim stratejilerinin incelenmesi ve bütünleşik bir iletişim stratejisinin geliştirilmesi” temalı çalışması ile destek aldı. Ayrıca, Prof. Dr. Serhat Zaman, “Afetlerde diasporik ilişki ağları: Gönüllülük temelli bir dayanışma modeli olarak hemşehri dernekleri” başlıklı çalışmasıyla bu destekten faydalandı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, akademisyenlerin başarılarından dolayı kendilerini kutladı. Araştırma Üniversitesi olma hedefi doğrultusunda daha fazla nitelikli proje üretme çabasında olduklarını belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Tüm akademik çalışmalarımızı, araştırma üniversitesi sıralamasında daha üst sıralar hedefleyerek oluşturuyoruz. Bu süreçte akademisyenlerimize destek olmak ve onların bilgi birikimlerini ön plana çıkarmak için çalışıyoruz. TÜBİTAK ARDEB 3005 projesi gibi desteklerin sayışının artmasını istiyoruz. Destek alan hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.