Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bursa Uludağ Üniversitesi, Yeni Mikrocerrahi Laboratuvarıyla Geleceğin Cerrahlarına Eğitim Veriyor

    Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hastanesi, yeni Mikrocerrahi ve Temel Laparoskopik Eğitim Laboratuvarı’nı açtı. Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, dış finansman desteğiyle eğitim ve klinik hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Prof. Dr. Ekrem Kaya, laboratuvarın asistanlara damar ekleme eğitimi vereceğini vurguladı.

    Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hastanesi, yeni Mikrocerrahi ve Temel Laparoskopik

    Üniversite yönetimi, bilimsel araştırmalara destek sağlamak ve öğrencileri yeni tedavi tekniklerine hazır hale getirmek için yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda, hastaneye yeni bir laboratuvar eklenmiş durumda.

    Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hastanesi bünyesinde yeni açılan Mikrocerrahi ve Temel Laparoskopik Eğitim Laboratuvarı, gelişmiş teknolojik donanımı ile dikkat çekiyor. Törene Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Halil Sağlam, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şahin Arslan ve birçok akademik ile idari personel katılım gösterdi.

    Açılışta Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Bu süreçte destek veren tüm taraflara teşekkür ediyorum. Bütçemizle gerçekleştirebildiklerimizin sınırlı olduğunu biliyoruz, bu nedenle dış kaynaklardan elde ettiğimiz desteklerin üniversitemizin eğitim ve klinik hizmetlerini geliştirmede büyük katkı sağladığını belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

    Cerrahi Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ekrem Kaya da eğitim programının içeriği hakkında bilgi verdi. Özellikle vasküler uygulamalar üzerine asistanlara eğitim verileceğini dile getiren Kaya, “Fakültemizdeki diğer anabilim dallarının da bu laboratuvardaki programlara katılabileceğini hatırlatmak isterim. Son 20 yılda sıkça tercih edilen kapalı ameliyat yöntemleri, gelecekte açık ameliyatların yerini alabilir. Maketler üzerinde yapılacak eğitimlerle asistanlarımız, uygulamalara daha iyi hazırlanacaklar. Laboratuvarımızın tüm katılımcılara faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

    Açılış programı, kurdele kesimi ile sona erdi ve Doç. Dr. Kazım Şenol, laboratuvarın tanıtımını gerçekleştirdi.