Bursa Teknik Üniversitesi’nden Ödüllü Proje
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileri, Gürsu Belediyesi ve BUSİAD işbirliğiyle gerçekleştirilen “Verimlilik Avcıları Hackathonu”nda birincilik ödülüne layık görüldü. Etkinlik, “Yarını Tasarla” temasıyla Bursa’da ilk kez düzenlendi ve öğrencilere otomobil üretiminde hafif, geri dönüştürülebilir malzemelerle uygun maliyetli koltuk üretimi gibi yenilikçi çözümler geliştirmeleri için bir platform sağladı.
HyperEco Ekibi Birinciliği Kazandı
Bursa’da düzenlenen yarışmaya katılan BTÜ ile Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrencilerinden oluşan HyperEco ekibi, 24 saatlik süre zarfında sanayi sektörüne dair sunulan 12 farklı problemi ele alarak, “Geri Dönüştürülebilir Malzemelerle Hafif ve Çevreci Taşıt Koltuğu Tasarımı” projesini geliştirdi. Bu projeyle, otomobil koltuklarının malzeme yapısının hafifletilmesi hedefleniyor. Belirtilen tasarım, hem geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımını teşvik ediyor hem de maliyetlerin düşürülmesine katkı sağlıyor.
19 Takım Arasında Seçildi
Toplam 95 üniversite öğrencisinden oluşan 19 takım arasında birinciliği elde eden HyperEco ekibi, bu önemli başarıyı elde ederek öne çıktı. BTÜ Çevre Mühendisliği bölümünden Burak Güner, Bilgisayar Mühendisliği programından Arda Nural, BUÜ Makine Mühendisliği öğrencisi Batuhan Çelik, ve Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri Ece Nur Kocakahya ile Şevval Azra Aydın ekibin diğer üyeleri olarak yer aldı. Yarışmanın jüri üyeleri ise Oyak-Renault, İbraş Kauçuk Otomotiv, Doruk Hastaneleri, Doğupress Otomotiv ve BUSİAD’dan profesyonellerden oluştu.
Rektör Çağlar’dan Tebrik
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, başarılı olan öğrencilere makamında sürpriz bir kutlama düzenledi. Rektör Çağlar, öğrencilerin elde ettiği bu sonuçların kendilerini gururlandırdığını belirterek; “Öğrencilerimiz, katıldıkları yarışmalarda sürekli başarı gösteriyor. Bu dönemde kamu ve özel sektör tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde üniversite öğrencilerimiz büyük bir fark yaratmaya devam ediyor. Eğitim kadromuzun özverisi ve laboratuvar alt yapımız, öğrencilerimize sağladığımız motivasyonla bu gibi başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum.” ifadelerinde bulundu.