Bursa Teknik Üniversitesi’nde Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi Projesinin Detayları Açıklandı

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Denizcilik ve Orman Fakülteleri ile düzenlenen buluşmalarda öğrencilere “Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi” kurulacağını müjdeledi. Gençlerin yenilikçi projelerini desteklemek amacıyla açılacak merkez, girişimci fikirlerin gelişimine katkı sağlayacak.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Denizcilik ve

BTÜ’de Öğrenci-Rektör Buluşmaları Devam Ediyor

Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) öğrenci-rektör buluşmaları sürüyor. Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, Denizcilik Fakültesi ve Orman Fakültesi öğrencileriyle yaptığı toplantılarda, lisans öğrencilerine yönelik bir “Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi”nin kurulacağını açıkladı. Çağlar, bu merkez sayesinde gençlerin yenilikçi fikirlerinin hayata geçirilmesini sağlayacaklarını ifade etti: “Gençlerimizin yenilikçi fikirleriyle, güçlü bir gelecek inşa edeceğiz,” dedi.

Öğrencilerle Yakın Temas

Rektör Çağlar, öğrenci odaklı yaklaşımıyla tüm fakülteleri ziyaret ederek toplantılar düzenlemeye devam ediyor. Öncelikle öğrenci topluluklarıyla başlayan buluşmalar, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Tasarım ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültelerinde devam etti. Son olarak, Denizcilik ve Orman Fakülteleri ile gerçekleştirilen buluşmalara, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Genel Sekreter Selim Uzun, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erinç Dobrucalı ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ertaş da katıldı. Bu buluşmalarda, öğrencilerin eğitim, barınma, ulaşım ve sosyal faaliyetler konusundaki görüşleri doğrudan dinleniyor.

Gelecek İçin Girişimcilik Merkezi Kurulacak

Rektör Raci Çağlar, BTÜ’nün “Ar-Ge Odaklı”, “Şehirle ve Toplumla Bütünleşen” ve “Sanayiyi Güçlendiren” bir üniversite olduğunu vurgularken, en önemli unsurun “Öğrenciyi Merkeze Alan Üniversite” olduğunu belirtti. Bu doğrultuda, etkinlikler ile öğrenci görüşlerini almaya çalıştıklarını ifade eden Çağlar, buluşmaların akademik yıl boyunca devam edeceğinin altını çizdi.

Ayrıca, öğretim üyelerine yeni bir projenin müjdesini veren Çağlar, “Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi”nin lisans öğrencilerine yönelik olarak kurulacağını bildirdi. “Burada, girişimci ruhu taşıyan 100 genci destekleyeceğiz. Orijinal projelerin geliştirilmesi için bu merkezde önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Gençlerimizin girişimlerinin şirketleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Böylece birlikte güçlü bir gelecek oluşturacağız,” dedi.

Buluşmalar, öğrencilerin isteklerinin dinlenmesi ve toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.