Bursa Erkek Lisesi Mezunları 142. Pilav Günü’nde Buluştu
Bursa’da 1883 yılında temelleri atılan Bursa Erkek Lisesi’nin mezunları, bu yıl 142. Geleneksel Pilav Günü etkinliği için bir araya geldi. Eski günleri anımsayan mezunlar, okulda yapmış oldukları gezilerle birlikte öğrencilik yıllarını yad etti.
Önemli İsimlerin Yetiştiği Bir Okul
Türkiye’nin tanınmış siyasetçileri ve sanatçıları arasında yer alan pek çok ismin eğitim aldığı Bursa Erkek Lisesi, bu özel gün dolayısıyla eski mezunlarını ağırladı. Hatıralarını tazeleyen katılımcılar, birlikte fotoğraf çektirerek hasret giderdi. Heykel’deki Atatürk anıtına çelenk bırakma ritüelinin ardından mezunlar, bando ekibi eşliğinde okula yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hatırlanmasının ardından, öğrenciler Bursa Erkek Lisesi Marşı’nı bando eşliğinde söyledi. Okul bahçesinde düzenlenen kutlamaya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eski mezunlar, günümüz öğrencileri ve Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği (BELDER) yöneticileri de katıldı.
Başkan Bozbey’in Değerlendirmesi
Etkinlikte konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bugün burada geleneğin ve tarihin birleştiği önemli bir gün yaşıyoruz. Bursa Erkek Lisesi’nin pilav günü, sosyal yönünün ne denli güçlü olduğunun bir göstergesi” şeklinde ifadelerde bulundu.
Okul Müdürü Boztepe’nin Mesajı
Bursa Erkek Lisesi Müdürü Şahin Boztepe ise, “Öğrenci merkezli eğitim anlayışımız ve ortak akılla alacağımız kararlarla akademik ve psikolojik desteklerini artırarak, sadece bir okul değil, aynı zamanda bir yuva olmayı hedefliyoruz. Özgüven sahibi, zeki ve bilimsel bilinçten uzaklaşmayan, milli ve manevi değerlere bağlı olan Bursa Erkek Lisesi, gençlerin güvenli yuvası olmaya devam etmektedir” açıklamasında bulundu.
Dernek Başkanı Akyıldız’ın Açıklamaları
Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Recep Akyıldız, “Amacımız okula katkı sağlamak, okulun fiziksel gelişimini desteklemek, öğrencilere ve mezunlara burs imkânları sunmak. Öğrencilerimiz son bir yılda yerel ve ulusal düzeyde önemli projelerde başarı elde ediyor. Bu nedenle, üye sayımızı artırmak ve derneğimizi ekonomik açıdan güçlü kılmak ve okulun akademik standartlarını yükseltmek istiyoruz” dedi.
Etkinlik sonunda, 40, 50 ve 60 yıl önce liseden mezun olanlara onur belgeleri takdim edilerek, misafirlere pilav servisi yapıldı.