Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu, Steinbeck’in ‘Kısa Süren Saltanat’ adlı eserini sahneye taşıyor

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, John Steinbeck’in “Kısa Süren Saltanat” romanını 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde sahneleyecek. Başkan Mustafa Bozbey, oyunculara başarılar dileyerek tiyatroyu tüm Bursa’ya yayma hedeflerini vurguladı.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, John Steinbeck’in "Kısa Süren Saltanat"

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ünlü yazar John Steinbeck’in ‘Kısa Süren Saltanat’ isimli eserinin sahne uyarlamasını hazırlıyor. Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sanatçı ekibiyle bir araya gelerek projeye başarılar diledi.

    27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde prömiyeri yapılacak olan bu uyarlama, Kerem Pilavcı’nın dramatizasyonu ve Emrah Eren’in yönetmenliği ile sahneye konulacak. Oyunda, alanında ödül almış isimlerin katkılarıyla görsel ve işitsel unsurlar bir araya getiriliyor. Cem Yılmazer’in dekor ve ışık tasarımı, Funda Çebi’nin kostüm tasarımı, Tolga Çebi’nin müziği ile Seda Özgiş’in hareket düzeni dikkat çekiyor. Oyun, 120 dakikalık müzikli bir deneyim sunarak seyircileri eğlenceli bir yolculuğa davet edecek.

    Steinbeck’in 1957 yılında yayımlanan bu eseri, demokratik çözümlerin tükendiği bir dönemde monarşiyi geri getirmeye çalışan bir Fransa’da geçiyor. Kral soyunun son temsilcisi olan Mösyö Pippin Heristal, sıradan bir hayat sürerken bir anda kendini Fransa Kralı olarak buluyor. Yazarın hayali Paris’inde, siyasi çıkmazlar, zengin aristokratlar ve gündelik yaşamın karmaşası içinde IV. Pippin’in ve ailesinin ilginç serüvenleri başlıyor.

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Şehir Tiyatrosu oyuncularını provasını izlemek üzere ziyaret ederek onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Ziyarette, Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar da yer aldı. Başkan Bozbey, tiyatroyu 17 ilçeye taşımak için devam eden çalışmalara vurgu yaparken, Bursa’nın tüm yaşantısını sanat ile buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.