Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bursa Belediyeler Birliği Meclisi 2025 Yılı Olağan Toplantısını Yıldırım’da Gerçekleştirdi

    Bursa Belediyeler Birliği 2025 yılı Mayıs Ayı toplantısı Yıldırım’da gerçekleştirildi. Başkan Oktay Yılmaz, birliği ilham verici bir yapıya dönüştürme kararlılığını vurguladı. Toplantıda Encümen ve Plan Bütçe Komisyonu’nun üyeleri belirlendi, iş birliği protokolleri için yetki verildi.

    Bursa Belediyeler Birliği 2025 yılı Mayıs Ayı toplantısı Yıldırım'da gerçekleştirildi.

    Bursa Belediyeler Birliği’nin Mayıs Toplantısı Yıldırım’da Gerçekleştirildi

    Bursa Belediyeler Birliği Meclisi, 2025 yılı Mayıs ayında düzenlenen olağan toplantısını Yıldırım’da, Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantının açılışını yapan Yıldırım Belediye Başkanı ve Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, “Birliğimizi sorun çözmeye odaklanan bir yapıdan, ilham dolu modeller üreten bir organizasyona dönüştürmek için kararlıyız” şeklinde konuştu.

    Yıldırım Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı bu önemli toplantıda, birlik üyeleri bir araya gelerek gündemle ilgili maddeleri değerlendirdi.

    Seçim ve Bütçe Görüşmeleri

    Toplantı sırasında, Encümen Üyeliği ve Plan Bütçe Komisyonu Üyelikleri için seçimler yapıldı. 2024 mali yılı bütçe kesin hesabı da masaya yatırıldı.

    Gerçekleşen seçimlerin sonuçları ise şu şekilde: Bursa Belediyeler Birliği Encümen Üyeliği’ne, Birlik Başkanı Oktay Yılmaz ile İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır ve Keles Belediye Başkanı Ali Doğru seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu için de Osman Şahin, Murat Tunç Bircan, İbrahim Türkan, Ali Ekber Can ve Haşim Yoldaş tercih edildi.

    Ayrıca, birlik ile belediyeler, kamu kurumları ve yerel yönetim birlikleri arasında sanat, kültür, spor, eğitim ve benzeri alanlarda iş birliği protokolü imzalama yetkisi de Başkan Oktay Yılmaz’a verildi. Toplantıda, Bursa Belediyeler Birliği’nin merkezi adresinin Karaağaç Mahallesi, Eşrefiler Caddesi No:49 Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi olarak belirlenmesi de oy birliğiyle onaylandı.

    Birlikte Geleceği İnşa Etmek

    Başkan Oktay Yılmaz, toplantıda geçen yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetler hakkında katılımcılara bilgiler sundu. “Geçtiğimiz yıl boyunca, birlikte yönetim ve sürdürülebilir belediyecilik ilkeleri doğrultusunda, yapısal reformların yanı sıra sosyal ve teknik projelerle üyelerimiz arasında değerli bir iş birliği sağladık” şeklinde konuştu.

    “Amacımız, günü kurtarmak değil, geleceği inşa etmektir. Yerel yönetim anlayışımızı bugünün ihtiyaçları ile değil, yarının beklentileriyle şekillendiriyoruz” diyen Başkan Yılmaz, “Bursa Belediyeler Birliği, sadece bir kuruluş değil, aynı zamanda bir vizyonun sembolüdür. Bu vizyon, gelecekte umutları büyüten, katılımcılığı, adaleti ve dayanışmayı ön plana çıkaran bir yerel yönetim anlayışının temsilcisidir” diyerek tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.