Büro Memur-Sen’de Yeniden Yusuf Yazgan Dönemi Başladı
Büro Memur-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut genel başkan Yusuf Yazgan, güven tazeleyerek yeniden genel başkanlık görevine seçildi.
Yönetim Kadrosu Belirlendi
Büro Memur-Sen’in 8. Olağan Genel Kurulu’nda, Yusuf Yazgan’ın yanı sıra yönetim kurulu da belirlendi. Yeni yönetimde Kaan Çetinbaş Genel Başkan Vekili olarak görev alırken, Ahmet Kızıl Teşkilatlanma’dan, Hüseyin Yüksel Mali İşler’den, Cemal Üstün Basın ve İletişim’den, Mahmut Ergen ise Mevzuat ve Toplu Sözleşme’den sorumlu olacak. Zekeriya Köftercioğlu da Eğitim ve Sosyal İşler alanında görev üstlendi.
Kendine Güvenen Bir Lider
Sonuçların açıklanmasının ardından bir konuşma yapan Yusuf Yazgan, destek veren delegelere teşekkür etti. Yazgan, “Bu genel kurul, demokrasi şöleni eşliğinde gerçekleşti ve yeni bir şahlanış dönemine geçiş yapacağız. Bugün heyecanımızı pekiştiriyoruz, yarın aynı enerjiyle, inançla ve sadakatle yolumuza devam edeceğiz,” dedi.
Toplu Sözleşme Beklentileri
Yazgan, yaklaşan 8. Dönem Toplu Sözleşmesine de değinerek, masada alınacak kararların tüm tarafların sorumluluğunda olduğunu vurguladı. “Kamu işveren temsilcileri, imkânsızlıklara sığınmamalı. Sosyal adaletsizliği gidermek ve kamu görevlilerinin gelirlerini artırmak adına adil teklifler sunulmalıdır. Olumsuz bir tutumla gelmek yerine, kamu görevlilerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurup, sendikaların haklı taleplerine olumlu bir yanıt verecek bir yaklaşım sergilemelidir,” şeklinde konuştu.
Birlik Ve Dayanışma Vurgusu
Genel kurulun açılışında Birlik ve beraberlik mesajını da paylaşan Yazgan, “Ayrışmayı ve kutuplaşmayı geride bırakarak, dayanışmanın önemini hatırlamalıyız. Büro Memur-Sen’in ulaştığı başarı ve istikrar, bizim için bir övünç kaynağıdır. Bu, başkaları için hayal olan bir başarıdır,” ifadelerini kullandı.