Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Burhaniye’de Zeytin Hasadı Başladı, Zeytinyağı Sevkiyatı Yüzde 40 İndirimle Artış Gösteriyor

    Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde zeytin hasadı başladı ve zeytinyağı talebi arttı. Kargo Müdürü Turgay Yıldız, yurtiçi gönderimlerde yüzde 40 indirim sunduklarını belirterek, günlük sevkiyatın 3-4 ton civarında olduğunu, ileride bunun 6 ton olabileceğini ifade etti.

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde zeytin hasadı başladı ve zeytinyağı talebi arttı.

    Zeytin Hasadı Başladı, Zeytinyağı Talebi Artıyor

    Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde zeytin hasadı heyecanı kapladı. Ülkemizin önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olan bu bölgede, zeytinlerden elde edilen zeytinyağları da tüm Türkiye’ye ulaştırılmaya başlandı. Kargo şirketlerinin önünde zeytinyağı tenekeleriyle dolu sahneler gözleniyor.

    İndirimli Zeytinyağı Sevkiyatı

    Zeytin hasadının sürdüğü Burhaniye’de, zeytinyağına olan ilgi giderek artıyor. Kargo firmaları, zeytinyağı gönderimlerinde yüzde 40’a varan indirimler sunarak üreticilerin yanında olduğunu gösteriyor. Kargo Müdürü Turgay Yıldız, zeytinyağı sevkiyatlarının her geçen gün yükseldiğini belirtti. Yıldız, “Kuzey Egemizin zeytin sezonu açıldı. Çiftçilerimizin yüzünü güldürmek için zeytin ve zeytinyağında önemli indirimler gerçekleştirdik. Yurtiçi Kargo olarak, Kuzey Egemizin kaliteli yağını 81 ilimize ulaştırıyoruz. Şu anda günlük 3-4 ton yağ sevkiyatı yapıyoruz. Ancak ilerleyen günlerde bu rakamın 6 tona çıkabileceğini düşünüyorum. Bu sezonun maalesef kısa sürecek. Yine de, kaliteli zeytinyağlarımızı ülke genelinde indirimli şekilde göndermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

    Kısacası, Burhaniye’nin zeytin hasadı hem yerel üreticileri destekliyor hem de zeytinyağına olan talebi artırıyor.