Burdur’da, Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen araç konvoyuna Serebral palsi hastası 23 yaşındaki Cem Özen’in katılması, etkinliğe duygusal bir boyut kazandırdı. Cem, polis aracına bindirilerek konvoya katıldığında yaşadığı mutluluk, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
Türk Polis Teşkilatı’nın 180. yıl dönümünü kutlamak amacıyla Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda bir çelenk sunma töreni yapıldı. Tören, Burdur İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt’un Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı ve emniyet şube müdürleri, birim amirleri, resmi görevliler ve diğer kurum müdürlerinin katılımıyla devam etti. Saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunması, törenin başlangıcını oluşturdu.
Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, Türk Polis Teşkilatı’nın vatanına olan bağlılığına değinerek, “Şanlı geçmişiyle ülkemize büyük bir özveriyle hizmet eden teşkilatımızın 180. yılını Burdurlu hemşehrilerimiz ile birlikte kutlamaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte ayrıca, emniyet müdürlüğü tarafından açılan tanıtım stantları ziyaretçilere ilgi çekti. Törenin ardından gerçekleştirilen araç konvoyu ise etkinliğe ayrı bir coşku kattı.
Konvoyun en duygusal anı, 23 yaşındaki serebral palsi hastası Cem Özen’in araçla şehir turuna çıkmasıydı. Türk bayrakları ve balonlarla donatılan emniyet aracına polislerin yardım edişi ile binen Cem, siren sesleri eşliğinde tur attı. Gözlerindeki mutluluğu ise adeta herkesi etkiledi. Cem’in neşesi, konvoya katılan herkesin kalbini kazandı.
Atatürk Caddesi’nden başlayarak, şehir turunun ardından Burdur İl Emniyet Müdürlüğü önünde sona eren konvoy, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.