Engelli Öğrenciler İçin Anlamlı Bir Etkinlik
Muş’un Bulanık ilçesinde özel eğitim alan öğrenciler için anlam dolu bir etkinlik gerçekleştirildi.
Vali Selahattin Ortaokulu ve Bulanık 100. Yıl İlkokulu öğrencileri, Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği organizasyonda bir kafede buluştu. Etkinlik sırasında öğrencilere pizza ikramı yapılırken, aynı zamanda keyifli ve farkındalığı artırıcı anlar da yaşandı.
Engellilik ve Toplumda Farkındalık
Etkinlikte konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aral, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün önemine vurgu yaptı. Aral, engelliliğin bir eksiklik ya da kusur olmadığını ifade ederek, “Gerçek engel, zihnimizde var olan ayrımcılık ve kalplerimizdeki duyarsızlıktır. Engelli bireylerin karşılaştığı her zorluk, bizim ortak sorumluluğumuzdur” şeklinde bir mesaj verdi.
Aral, aynı zamanda engelli bireylerin spor, sanat, bilim, eğitim ve iş yaşamındaki başarılarına da değinerek, “Onlar, irade ve kararlılığın, fiziksel engellerle aşılabileceğini bizlere gösteriyor. Toplum olarak onların yeteneklerini ön plana çıkaracak, eğitim ve istihdam alanında fırsatlar yaratmalıyız” dedi.
Etkinlik Sonunda Hatıra Fotoğrafı
Etkinlik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nazire Korkmaz’ın da katılımıyla gerçekleştirildi ve günün anısını korumak için hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
