İzmir Buca’da Kadına Şiddet Olayında Hızlı Polis Müdahalesi
İzmir’in Buca ilçesinde ormanlık bir alanda bir kadının darp edildiği anların görüntüleri üzerine güvenlik güçleri harekete geçti ve şüpheliyi kısa sürede yakaladı. Olayda şüpheli, kadının kendisiyle tartıştığını ve boğazını sıktığını iddia etti.
Olay, dün öğle saatlerinde Buca Otoban Batı Çıkışı’ndaki ormanlık alanda gerçekleşti. Bu sırada orada bulunan bir vatandaş, çığlıkları duyunca sesin geldiği yere doğru hareket etti. Cep telefonu kamerasıyla kaydettiği görüntülerde, bir kadının tanımadığı bir kişi tarafından darbedildiğini fark etti. Şiddet gören kadının çığlıkları ise kaydedilen anlarda açık bir şekilde duyulabiliyordu. Sosyal medyada hızla yayılan bu görüntüler sonrası, polis ekipleri saldırganı tespit etmek için çalışma başlattı.
Polis, Şüpheliyi Kısa Sürede Ele Geçirdi
Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, videolardan yola çıkarak şüphelinin kimliğini belirledi. E.A. ismiyle tanınan şüpheli, güvenlik güçleri tarafından kısa sürede yakalanarak, Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğine sevk edildi. Şüphelinin ifadesine göre, kendisiyle ilişki içinde olduğu kadınla arasında yaşanan tartışmanın ardından olay gerçekleşmiş ve her iki tarafın da birbirinden şikayetçi olmadığı bilgisi alındı.
E.A.’nın emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Yetkililer, kadına yönelik şiddet vakalarının önlenmesi ve mağdurların korunması adına çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.



