Bingöl’de bal hasadı başladı Bingöl’de bal hasadı başladı

EPDK'nın aldığı son kararla, elektrik abonelerinin güvenlik ücreti ödeme zorunluluğu kaldırıldı. Bu uygulama ile elektrik faturası desteği alan tüm vatandaşlar, abonelik sürecinde güvence bedeli ödemek zorunda kalmayacaklar.

EPDK'nın kararıyla 3,7 milyon hane, artık elektrik sözleşmeleri için garanti ücreti ödemeyecekler. Bu düzenleme, elektrik sözleşme maliyetlerinde önemli bir azalma sağlayacak ve hanelerin finansal açıdan daha sürdürülebilir olmalarına katkıda bulunacaktır.

EPDK'nın kararıyla 3,7 milyon hane artık elektrik sözleşmeleri için garanti ücreti ödemeyecekler. Bu düzenleme, elektrik sözleşme maliyetlerinde önemli faydalar sağlamakta ve hanelerin finansal açıdan sürdürülebilirliğine katkıda bulunmaktadır.

"Abonelik sürecinin avantajları"

Elektrik aboneliği garanti ücretlerinin kaldırılması, kayıt işlemlerinin mali yükünü azaltacaktır. Vatandaşların artık abonelik işlemleri için güvenlik ücreti ödemesi gerekmediği için bu süreç ekonomik açıdan daha uygun hale geliyor.

EPDK'nın bu kararı elektrik aboneleri için önemli bir destek şeklinde görülüyor. Elektrik aboneliği sürecinde vatandaşların üzerindeki mali yükün azaltılması, EPDK'nın halkın ekonomik refahını artırma yönünde önemli adımlarından birisi olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ