Bolu’daki Trafik Denetimlerinde Cezalar Yağdı
Bolu’da gerçekleştirilen kapsamlı trafik denetimleri sonucunda, binlerce aracın ve sürücünün ceza alması gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta yapılan denetimlerde, 2.224 araç ve sürücüye toplamda 6 milyon 859 bin 44 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 166 araç trafikten men edildi.
Detaylı Denetim Bilgileri
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği trafik kontrolleri, 21-27 Temmuz tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirildi. Denetimlerde 36.665 araç ve sürücü ayrıntılı bir şekilde incelendi. Toplam 1.577 ayrı noktada yapılan bu denetimlerden birçok kural ihlali kaydedildi. Özellikle hız sınırını aşan 1.135 sürücüye işlem yapıldı. Bununla birlikte, 221 aracın periyodik muayenelerinin yapılmadığı tespit edildi.
Emniyet kemeri ve kask kullanmayan 160 sürücü ile ehliyetsiz araç kullanan 66 kişi de denetimler sırasında belirlendi. Zorunlu mali sigortası bulunmayan 14 araç da denetimler neticesinde ortaya çıkarıldı. Trafik kurallarına uymayan 2.224 araç ve sürücüye kesilen idari para cezası, güvenli sürüş alışkanlıklarının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Sonuç
Bolu’daki bu denetimlerin, bölgedeki trafik güvenliğini artırmak ve sürücüler arasında bilinç oluşturarak kaza oranlarını azaltmak amacıyla düzenlendiği belirtildi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
BOLU’DA BİR HAFTA BOYUNCA YAPILAN TRAFİK DENETİMLERİNDE, 2 BİN 224 ARAÇ VE SÜRÜCÜYE 6 MİLYON 859 BİN 44 LİRA İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ, 166 ARAÇ İSE TRAFİKTEN MEN EDİLDİ. (ARŞİV)